Om

Portersteken är en blogg med fokus på öl och dess kombinationer med mat som drivs och skrivs av Johan Lenner. I början av 2010 slog det mig att det inte fanns någon svensk blogg som skrev särskilt mycket om öl och mat i kombination och istället för att vänta på att någon annan skulle börja tog jag saken i egna händer. Numera drivs bloggen med målet att sprida den goda ölkulturen, där samhörighet med det ätbara fortfarande är en viktig del. Engagemanget för en bättre ölkultur ledde mig också till att i början av 2012 grunda Skandinaviska Ölskribenters Förening tillsammans med Pelle Stridh, Darren Packman och Fredrik Balder. Numera är jag sekreterare och medlemsansvarig i föreningen.

Sedan 2009 har jag jobbat med öl på olika vis och i olika omfattningar, bland annat som bartender på den ölfokuserade puben Pitcher's i Falun och som guide på Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Ölintresset är jag uppväxt med och det växer sig alltjämt starkare, inte minst sedan jag startade den här bloggen.

Portersteken utsågs till årets ölblogg 2014 av läsarna på Sveriges största ölforum, BeerSweden Forum. Expressens Joel Linderoth utsåg också Portersteken till årets ölblogg 2014 i sin årskrönika. I oktober 2015 sa Svenska Ölfrämjandets ordförande Rick Lindqvist att Portersteken är den mest betydande aktören i ölbloggosfären.

Utöver Portersteken skriver jag även om öl i Dalarnas Tidningars helgmagasin Pralin och i ölmagasinet c/o Hops.

Observera att alla bilder som publiceras på Portersteken är upphovsrättsskyddade om inte annat har angetts. Dessa bilder får inte användas utan min uttryckliga tillåtelse. Om du har sett en bild som du vill använda kan du höra av dig och fråga om tillåtelse alternativt köpa användningsrätt om det gäller kommersiellt bruk. Vid otillåten användning kan ersättning och straffavgift faktureras enligt gällande praxis.

Åsikterna som presenteras på Portersteken är helt och hållet mina egna. Jag tar aldrig emot betalning för att skriva något särskilt om en produkt eller person.