Ölprovning


En spännande och rolig ölprovning är perfekt för företagets kick-off, konferens och after work liksom det är en bra start på kvällen med kompisgänget eller som ett inslag i en svensexa eller möhippa. Med min bas i Linköping håller jag företrädelsevis ölprovningar i Östergötland. Vill du boka in mig för en provning i ett annat område? Hör av dig så försöker vi hitta en lösning tillsammans och lyckas inte det kan jag rekommendera en duktig provningsledare som finns närmare dig.

Med mångårig erfarenhet inom ölbranschen och en stor kunskapsbas ger jag ert sällskap svar på allt ni ville veta om öl och lite mer därtill. Nivån läggs alltid för att passa era förkunskaper, oavsett om ni är nybörjare eller lite mer insatta. Välj något av de färdiga uppläggen nedan eller hör av er för att ordna ett skräddarsytt upplägg efter era behov och önskemål.

Grundprovning för privat sällskap
Ni får lära er om ölets historia, dess ingredienser och bryggprocessen samtidigt som vi provar sex - sju olika öl i olika stilar som visar hur olika ingredienser och tekniker påverkar ölets smak. Samtidigt visar provningen på ölets fantastiska smakbredd. Räkna med ca 1-1,5 timmes provningslängd.
Pris: 300 kr (inkl. moms) / person för grupper om minst 12 personer. Hör av er för prisförslag till mindre grupper. Kostnad för öl till provning tillkommer, ni köper själva in denna från Systembolaget.

Företagsprovning
Vill ditt företag ordna en ölprovning på konferensen, after worken eller som ett trevligt event för era kunder? Jag kommer till er eller så hittar vi en lämplig plats tillsammans. Grundupplägget är samma som ovan om ni inte önskar något annat. Jag hjälper konferensanläggning eller krogen att beställa hem öl till provningen om de inte redan har lämplig öl i sitt sortiment. För grupper som är nyfikna och vetgiriga men inte törstiga kan självklart föredrag utan provning hållas.
Pris: 3000 kr (exkl. moms) för sällskap upp till 40 personer. Hör av er för prisförslag till större grupper. Kostnad för öl till provning ingår ej (det köper ni direkt av anläggningen). Reseutgifter från Linköping tillkommer för provningar på annan ort. Vid restider över en timme enkel väg kan extra tillägg tillkomma.

Förslag på andra upplägg
Öl- och ostprovning, temaprovning kring en viss stil, ingrediens, ursprung eller bryggeri, felsmaksprovning, öl- och chokladprovning, utbildning för krogpersonal etc. Hör av er för priser och detaljerade upplägg.

Kontakt: portersteken@gmail.com

Röster om mina provningar
”Johan visade stort engagemang och kunnande, inte minst om historiken, vid ölprovningen och vi gick därifrån med en känsla av att öl är viktigt! Perfekt att ha istället för drink före middagen.” - Bengt Karlsson, SWECO Energuide