Ölprovning


En spännande och rolig ölprovning är perfekt för företagets kick-off, konferens och after work liksom det är en bra start på kvällen med kompisgänget eller som ett inslag i en svensexa eller möhippa. Jag håller ölprovningar både digitalt och analogt utifrån vad ni önskar. Med min bas i Linköping håller jag företrädelsevis de analoga provningarna i Östergötland. Vill du boka in mig för en provning i ett annat område? Hör av dig så försöker vi hitta en lösning tillsammans och lyckas inte det kan jag rekommendera en duktig provningsledare som finns närmare dig.

Med mångårig erfarenhet inom ölbranschen och en stor kunskapsbas ger jag ert sällskap svar på allt ni ville veta om öl och lite mer därtill. Nivån läggs alltid för att passa era förkunskaper, oavsett om ni är nybörjare eller lite mer insatta. Välj något av de färdiga uppläggen nedan eller hör av er för att ordna ett skräddarsytt upplägg efter era behov och önskemål.

Digital provning
Jag håller digitala ölprovningar på plattformen Helpmeup.se. Där kan man som grupp boka in mig på något av flera färdiga upplägg och med jämna mellanrum håller jag öppna provningar som man som enskild kan boka in sig på. Är ni en grupp som vill ha en digital provning på ett annat tema än något av de färdiga som finns att boka? Hör av er så fixar vi det!
Bokning av digital provning med mig görs på https://helpmeup.se/e/portersteken

Analog provning
Vill ditt företag ordna en ölprovning på konferensen, after worken eller som ett trevligt event för era kunder? Jag kommer till ert kontor, er konferenslokal eller så hittar vi en lämplig plats tillsammans. Ni får lära er om ölets historia, dess ingredienser och bryggprocessen samtidigt som vi provar sex olika öl i olika stilar som visar hur olika ingredienser och tekniker påverkar ölets smak. Samtidigt visar provningen på ölets fantastiska smakbredd. Räkna med ca 1-1,5 timmes provningslängd. Jag hjälper konferensanläggningen eller krogen att beställa hem öl till provningen om de inte redan har lämplig öl i sitt sortiment. För grupper som är nyfikna och vetgiriga men inte törstiga kan självklart föredrag utan provning hållas.
Pris: Priset varierar med förutsättningarna, hör av er för prisförslag för just ert önskade upplägg. Reseutgifter från Linköping tillkommer för provningar på annan ort. Vid restider över en timme enkel väg kan extra tillägg tillkomma. Betalning mot faktura.

Förslag på andra upplägg
Öl- och ostprovning, temaprovning kring en viss stil, ingrediens, ursprung eller bryggeri, felsmaksprovning, öl- och chokladprovning, utbildning för krogpersonal etc. Hör av er för priser och detaljerade upplägg.

Kontakt: portersteken@gmail.com

Röster om mina provningar
”Johan visade stort engagemang och kunnande, inte minst om historiken, vid ölprovningen och vi gick därifrån med en känsla av att öl är viktigt! Perfekt att ha istället för drink före middagen.” - Bengt Karlsson, SWECO Energuide