Ölrecension: Perlenbacher Premium Pils 3,5 %

, , 5 kommentarer
Perlenbacher är ett märke som saluförts av Lidl i många år och som på svenska Lidl-butiker finns som folköl. Denna tyska pils i folkölsstyrka är faktiskt riktigt duglig som måltidsdryck när man vill hålla det enkelt.

När jag ändå var igång med att skriva om folkölslager tänkte jag att det var lika bra att ta en till av bara farten. Min käre far svänger förbi Lidl lite då och då mer eller mindre enbart för att köpa den här. Det här är förstås inte världens smakrikaste öl, men sett till vad man köper, en folköl för 60 kr per 6x50 cl är den inte så dum.

Doften är tunn med vissa toner av bröd och lätta humliga toner. Smaken är också den något tunn men också rätt så ren och väldigt enkel med hyfsat drag i beskan. Toner av ljust bröd och örter. Många kommentarer på RateBeer pratar om diverse felsmaker men jag har själv aldrig känt av det trots att jag druckit den flera gånger.

För mig kan den fylla någon sorts plats när man inte riktigt är sugen på att bara dricka vatten och inte riktigt vill sätta i sig en öl med mycket smak. Gräsklipparöl i ett nötskal kanske, men också ett okej alternativ som matöl vid enklare tillfällen då törstsläckande egenskaper är prioriterade. Vid de flesta andra tillfällen faller den däremot alldeles för lätt.


5 kommentarer:

 1. Perlenbacher är prisvärd och mitt förstaval i folkölskategorin. Bra beska.

  SvaraRadera
 2. Nu har Lidl tagit bort den ur sortimentet och in kommer en grön flaska Perlenbacher som smakar hemskt. Jag har skrivit och klagat, gör det ni som oxå gillat den hederliga bruna. Finns ett kundkontaktformulär på deras sajt.

  SvaraRadera
 3. Men vad i h-vete ändrar de för? Var den för dyr att tillverka och nu brygger de en billigare variant? Jag läste nånting om att de bytt bryggeri för P-bachern. Ack, ack - ett av livets små glädjeämnen utraderat.

  SvaraRadera
 4. Visst är det fördjävligt... Själv måste jag betala 1,19€ för 6-packen av 5,2% Bryggs av Frankfurter(an der Oder)(dvs på polska gränsen) Brauhaus Levererar som kungar i den priskategorien...

  SvaraRadera
 5. En Bra hemmajobböl med lite klen helsmak men doft o eftersmak är helt ok. Dagen efter eller innan festenöl.

  SvaraRadera