Intryck från CBC

, , Inga kommentarer
Efter två dagar och fyra pass på Copenhagen Beer Celebration samt ytterligare fyra öldränkta dagar i Köpenhamn runtomkring festivalen är jag nu en aning mör men också glad för en fantastisk ölvecka full av nya trevliga bekantskaper. Nu är det dags att samla intrycken från en av Europas nördigaste ölfestivaler.

Köpenhamnsveckan började och slutade med bevakning av Amagers olika samarbetsbryggningar med amerikanska bryggerier, vilket gjordes för c/o Hops räkning. Mer om de dagarna kommer ni kunna läsa i sensommarnumret av c/o Hops. Tack vare en strikt ingen-öl-före-lunch-policy under dessa dagar var jag fortfarande i god form när CBC började, trots att kvällarna spenderades på Köpenhamns ölhak.

Peppen var total när klockan började närma sig 10.00 på fredagen och när dörrarna öppnades infriades alla förväntningar. Återvändande utställare som Surly, Cigar City, Westbrook, Three Floyds med flera levererade i vanlig ordning och serverade flera av mina favoritöl under hela mässan. Jag lyckades nämligen prova nästan alla öl, den enda jag vet med mig att jag missade var Omnipollo Astral #2, som jag även missat när den serverats i Sverige.

Men det var några av nykomlingarna som var allra roligast. Helsköna Pat och Jonathan från Arizona Wilderness hade både goda öl och fräsiga pannband i sin monter och deras Barely Wine Barley Wine dricker jag hemskt gärna igen. Crooked Stave hade flera grymma öl, likaså Funky Buddha, Cycle Brewing och 7th Sun. Extra roligt var att se svenska Brekeriet stå raka i ryggen och servera genomgående utmärkta öl som imponerade på många.


Närkes ölurval blev jag däremot lite besviken på. Fast gillade man rököl var det nog rena drömmen, fem av deras öl på mässan var nämligen någon form av rököl. Medan det måttligt rökiga barley winet Fimbulvinter är trevligt är varken rökt IPA eller den rökiga versionen av Stormaktsporter någon hit i min bok. De har så många andra bra och framförallt icke-rökiga öl att välja mellan.

En dussin öl på mässan får räknas som mindre lyckade skapelser, men överlag var kvaliteten på öl extremt hög. Med lite god planering och samarbete behövde man varken köa länge eller missa någon öl heller. Hajpen för den här festivalen lär bara bli ännu högre inför nästa år.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar