Taphouse drar in 61 nya kranar i Köpenhamn

, , 2 kommentarer

Med 61 kranar är nyöppnade Taphouse i Köpenhamn troligen Europas största bar sett till fatöl. Med den centrala placeringen i närheten av Rådhuspladsen ligger det i hjärtat av Köpenhamn och lär få stor kundgenomströmning. Från ett första besök ser öllistan ut att vara både spännande och varierad.

På den stora öppningen igår var alla 61 kranar påkopplade med allt från Pilsner Urquell till Mikkeller Big Worster Blueberry Edition. Från början var planen att ha 60 kranar men på grund av symmetriskäl satte man in en extra. Eftersom det finns två "tomma" platser på skärmarna som visar fatölen kan man misstänka att det kanske kommer två kranar till för att fylla ut symmetrin där också.

Bakom Taphouse står bland annat samma killar som driver Ölbaren i Nörrebro samt Jens Ungstrup som är känd från RateBeer med 28500 loggade ratings. Jens är barens ölambassadör och med 28500 provade öl kan man ana att han har koll vad som är värt att ha.

Helt färdigt kändes det dock inte under gårdagens öppning, bland annat verkade inte luftkonditioneringen vara riktigt igång. Det ryktades lite om att fatlistan inte heller blev riktigt så bra som tänkt på grund av att de hade för mycket annat att göra för att hinna öppna baren innan CBC. Medan det var en rätt bra lista igår lär det bli ett återbesök eller två för att skapa en bild över vilka öl man kan förvänta sig att hitta.

Hursomhelst, med fem-tio minuters promenad från Köpenhamns centralstation ligger det lika bra till som Mikkeller Bar om man ska gå och ta sig en öl i väntan på tåget, och omväxling förnöjer ju.


2 kommentarer:

 1. Vad har dom för glas-storlekar, flights?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små och stora glas, de sa att små var 20 cl men kändes snarare som 30 cl, stora lär vara 50 cl men det frågade jag faktiskt aldrig. Inga flights på öppningsdagen men det kan ju kanske komma senare.

   Betalade 70 danska kroner för ett litet glas vardera Titan IPA och Mikkeller Big Worster Blueberry Edition så priserna ligger ju helt okej.

   Radera