Sko dig som en ölnörd med Beer Geek Absalon

, , Inga kommentarer
Bild från Mikkellers pressmeddelande

I samband med CBC släpper Mikkeller en ny samarbetsprodukt. Den här gången är inte öl slutprodukten utan en råvara. Istället är det skor som släpps, där Beer Geek Breakfast använts för att mönstra lädret.

Det är Chinorocks & Joachim7Inch som tillsammans med Mikkeller tagit fram tennisskon Beer Geek Absalon. Skon är handgjord i Italien och gjord med äkta läder. Mikkellers storsäljande stout Beer Geek Breakfast har sedan använts för att ge lädret ett unikt mönster. I skons insida finner man, såklart, ett verk av Keith Shore, Mikkellers etikettdesigner.

Till och med skokartongen som skorna kommer i är specialgjord. Självklart är det också en person med koppling till Mikkeller, nämligen Nikolaj Eis som snickrade ihop Mikkeller Bar Viktoriagade. Själva skolådan är gjord i plywood och smälter därmed in i designen på Mikkellers barer i Köpenhamn.

-Vi har inte sparat på detaljerna. Ölet, lådan och konsten är mitt i prick. Joachim och jag flög till och med ner till fabriken Italien med en låda öl för att visa dem exakt hur vi ville att ölet skulle färga skon. De trodde vi var från vettet, berättar Jonathan Soriano aka Chinorocks i ett pressmeddelande.

Skorna kommer finnas till försäljning på CBC under helgen och från och efter festivalen kommer de gå att beställa från www.darkandginger.com. Priset är oklart.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar