Ölrecension: Slottskällan WHIPA

, , 1 kommentar
Slottskällan har varit ute i spåren och plockat fram en ny öl igen, den här gången en hybrid mellan weissbier och IPA. Två utmärkta stilar att möta sommaren med möts i en och samma öl. Denna skapelse har fått det fyndiga namnet WHIPA.

Det första som slår mig är att det är en riktigt rättfram hopfenweizen. Veteöl med mycket humle, rätt och slätt, det är liksom inga konstigheter. Det andra jag inser är att jag druckit många öl som försökt få till just detta och få som lyckats så här bra.

I grunden finns veteölen med smaker av skumbanan, liiite nejlika, vetebröd och lite jäst. Alla smaker man brukar hitta i en sjyst tysk weissbier finns där. Humlesmakerna lägger sig sömlöst ovanpå med friska citrustoner, bittra grapefruktsmaker, en släng av tallbarr och en välbalanserad beska.

Det som imponerar är att smakerna inte krockar någonstans. Inte på något sätt känns det som att man tvingat samman två typer av öl, utan det flyter ner utan protester från smaklökarna. Och snabbt går det, lättdrucken som den är.

En par WHIPA på en uteservering i solen och dagen är gjord.

1 kommentar:

  1. Håller helt med. Kul att Slottskällan fått till något så här bra, de kan vara rätt ojämna annars. Hoppas den kommer buteljerad snart.

    SvaraRadera