Besvikelse på Burgers & Beers

, , 9 kommentarer

Nyligen slog ett nytt hak upp mitt inne i Uppsala. Under namnet Burgers & Beers utlovades grymma burgare och bra öl. Nu är det inte så att det saknas hyggliga burgare i Uppsala men jag såg framemot ett ställe som fokuserade på bara burgare och öl och gjorde det bra. Tyvärr gick jag därifrån utan någon vidare lust att komma tillbaka.

Utifrån ser det bra ut. Fyra kranar med Norrlands Guld, Newcastle Brown Ale, Samuel Adams Boston Lager och Lagunitas IPA samt en hyfsad samling flaskor från Spendrups och Galatea som ändå kändes hyfsat väl valt för ett burgarhak. En liten matsal med ca 25 sittplatser och beställning i baren, med grillbordet direkt bakom baren.

Just eftersom grillbordet stod direkt bakom baren kunde jag också se min burgare hivas upp på grillen. En formpressad, halvfrusen hamburgare var det jag såg. Betalar man över en hundring för en burgare förväntar jag mig att det är färskt kött och inte fruset. Kanske är det en naiv förväntan, men när köttet dessutom var smaklöst och tråkigt var det inte så att pluspoängen vällde in.


Därtill serverades burgaren i vad som såg ut som tekakor och pommes fritesen var trista till och med för att vara halvfabrikat, eftersom de friterats lite för länge. Som grädde på moset var min Lagunitas IPA från kran inte i toppform.

Varken öl eller mat smakade dåligt, men det fanns inget som för mig rättfärdigade att spendera pengar där heller. För några tior mer kan jag få bättre och godare burgare på både Pipes of Scotland och O'Connors, som båda har större och roligare ölutbud. Är det bara bukfyllan jag är ute efter sparar jag både tid och pengar genom att gå till Max istället. Burgers & Beers lägger sig i något mellanområde som helt enkelt inte är intressant för mig.

Synd, för Uppsala saknar ett ställe som fokuserar på riktigt bra hamburgare. Fortfarande.

9 kommentarer:

 1. Tråkigt, såg B&B för ett par veckor sen och tyckte det var ett roligt koncept. Skippar det besöket med andra ord...

  SvaraRadera
 2. Du kanske ska öppna en egen restaurang?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har jag inget intresse av.

   Radera
 3. Jag var där i lördags och upplevde samma sak som du, riktigt kasst! Jag förväntade mig nåt i still med flippin burgers eller vigårda men tyvärr nådde de burgarna upp till mina lägsta förväntningar, fick upplöst bröd blandat med papper och ölen var fisljummen, dom lär ju inte klara att hålla öppet länge :-p

  SvaraRadera
 4. Också testat detta ställe...riktigt riktigt illa för det priset man får betala.

  SvaraRadera
 5. Också testat. Dock var det en sjukt bra upplevelse. Grymt trevlig personal och väldigt goda burgare! Ölutbudet var helt okej. Fanns absolut inget att klaga över. För några tior mer och en väntetid på 40 minuter på O'connors... nej tack ^^

  SvaraRadera
 6. Reagerade också på att hamburgarna var formpressade och mer påminde om köttfärslimpan som serverades i skolan, både till smak och konsistens. Sötsliskig tekaka som bröd, trist pommes samt en coleslaw med konstig bismak, nej tack! Däremot var Lagunitan helt ok. Nä, finns flera andra ställen i Uppsala som serverar godare hamburgare som exempelvis Churchill arms och Buddys.

  SvaraRadera
 7. Helt ok burgare men otroligt dålig service. När vi ätit upp våra burgare och nästan druckit upp kommer personalen fram och frågar om vi ska ha något mer. Eftersom vi inte riktigt vet än ber han oss lämna över vårt bord till några gäster som dykt upp och vill ha ett bord. Gör man så? Går aldrig tillbaka igen. När jag tänker efter så har Max precis lika goda vegburgare. Också billigare och trevligare personal.

  SvaraRadera
 8. Va också där och upplevde samma sak, men däremot så var vi på det nyöppnade Linné Burgers häromdagen och det mötte verkligen våra förväntningar! Dem har dock inte öl på fat men en mängd olika på flaska. Tummen upp!

  SvaraRadera