Flandern runt på fyra dagar - vad vill du läsa om?

, , Inga kommentarer

Helgen efter påsk åker jag på en fullspäckad fyradagarstur runt halva belgiska Flandern för att besöka bryggerier, festivaler och ölrestauranger i världsklass tillsammans med ett gäng andra ölskribenter från Sverige, Norge och Danmark. Nu undrar jag vad du som läsare vill veta mer om?

Det är Visit Flanders som har bjudit in mig och tre andra svenska, två danska och två norska ölskribenter. Skrubbe är en av dem (och de andra får tillkännage sig när de själva vill tänker jag). Under fyra fullproppade dagar kommer vi att besöka åtta bryggerier, två festivaler och ett gäng välkända ölkrogar. För mig blir det min tredje tur till Belgien och när Skrubbe som är en av Sveriges största kännare av belgisk öl och som varit där 25 gånger säger att det blir en resa utöver det vanliga kan man lita på att det blir något speciellt.

Bryggerierna vi ska besöka är:
Cantillon
De la Senne
Halve Maan (i Sverige mest kända för serien Straffe Hendrik)

Struise
Drie Fonteinen
De Kroon
Hof ten Dormaal
Domus

Därtill besöker vi lambicfestivalen Nacht van de Grote Dorst (den stora törstens natt) och en av Belgiens största ölfestivaler, Zythos. Därutöver finns det några andra spännande programpunkter i form av Moeder Lambic i Bryssel, De Heeren van Liedekercke i Denderleeuw strax utanför Bryssel och Vlamsche Pot i Brugge.

Men det här är inte menat som något skrytinlägg utan nu undrar jag vad ni läsare vill läsa om från denna tur. Är det något särskilt ni undrar om något av bryggerierna (se nedan), någon fråga som ni vill framföra till någon bryggare eller något ni vill få tips om? Som ni förstår kommer det finnas massor av material att skriva om och jag vill gärna ge er chansen att vara med och påverka vilka artiklar som ska skrivas, vilka frågor som ska ställas. Kommentera gärna här, på Facebook eller maila till portersteken@gmail.com.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar