Nytt magasin om belgisk öl

, , 1 kommentar
Känner du en lust att frossa ner dig i läsning om belgisk öl? Räcker inte Skrubbes blogg till för att släcka din törst för belgiskt ölvetande? Det nya magasinet Belgian Beer and Food kan vara lösningen på dina problem. Vem som ligger bakom? En irländare.

Efter att ha fått en digital förhandstitt av magasinets första två utgåvor måste jag säga att det ser mycket lovande ut. Enkel men tilltalande layout, bra spridning av ämnen och välskrivna artiklar. Av naturliga orsaker fokuserar svensk ölmedia ofta på de belgiska öl och bryggerier som finns på den svenska marknaden, men här får man chansen att läsa om bryggerier vi inte känner igen från hyllorna.

Det handlar förstås inte bara om bryggerier och deras öl. Några av ämnena man kan läsa om i de första två numren är belgisk öl med choklad, kvinnor på den belgiska ölscenen, belgiska humleodlare och ölevents i Belgien. Varierat, underhållande och oftast träffsäkert. 70 sidor om belgisk öl, och därtill med endast små mängder reklam.

Bakom tidningen står irländaren Paul Walsh, som från början ville göra den som en in-house-tidning för pubkedjan Belgian Beer Café men som efter något sviktande intresse från dem valde att stå på egna ben. Han har fått en flygande start, bland annat har Brussel Airlines tagit in tidningen till sina flygplan och Kung Filip har skrivit brev till redaktionen.

Tidningen, som är på engelska, kommer ut fyra gånger per år och det går fint att beställa prenumerationer till svenska adresser. Prenumerationer kan tecknas här.

1 kommentar:

  1. Har startat prenumeration och läst första numret. Riktigt trevlig tidning för oss som gillar Belgien och dessa öl.

    SvaraRadera