Blandade smånyheter XXI

, , Inga kommentarer
En ny internationell organisation för hantverksbryggerier, gamla bryggeriprylar på auktion, dubbla ölfestivaler i Växjö och annat spännande finns med i den här upplagan av blandade smånyheter.

Helsingborgs Bryggeri firar tre år i maj med en stor jubileumsfest ute vid bryggeriet. Streetfood, öl och liveband utlovas till firandet som pågår kl 11-17 den 17 maj. Självklart blir det också en jubileumsöl, som blir smaksatt med ingefära.



På fredag slår Printz ölhall upp portarna i anslutning till Printz restaurang i Tolv i Johanneshov. 62 kranar och totalt omkring 350 olika öl från 50 olika mikrobryggerier utlovas. Nya Carnegiebryggeriet blir fast ölleverantör.



Carlsberg auktionerar ut en hel massa ölrelaterade historiska objekt som de inte längre har plats för i sina arkiv och samlingar. Föremålen är allt från gamla flasklårar till monterade korköppnare från tidigt 1900-tal. All objekt hittar ni här. Notera att flera av auktionerna löper ut ikväll och imorgon kväll.



The Global Association of Craft Beer Brewers bildades häromveckan i Berlin med medlemmar från länder som Belgien, USA, Israel, Sydafrika, Kenya, Danmark, Spanien, Mexiko, Brasilien m fl. Syftet med organisationen är att förstärka ställningen för mindre hantverksbryggerier genom internationellt samarbete. Medlemskriterierna går ut på att bryggerierna är lokala, självständiga och kreativa. Bland föreningens tidiga begivenheter märks en planerad ölfestival i Berlin 25-27 juli. Mer om föreningen kan man läsa på deras hemsida.



Två svenska ölbloggare gör upp om titeln som Sveriges ambassadör för Gulden Draak och därmed chansen att också bli deras internationella ambassadör 2014 vilket involverar resor och annat spännande. Det är Jonas H Andersson från pilsner.nu och Jens Skrubbe från skrubbe.com, Pressklubben och Belgoklubben.se som gör upp om det hela och vill du rösta på någon av dem finner du omröstningen här.



Växjös första ölmässa i form av Växjö Ölfestival går av stapeln om några veckor men redan i höst får Växjö en andra ölmässa då Växjö Öl & Whisky Festival tar plats i Växjö Konserthus. 19-20 september är datumen som gäller och bakom mässan står Conventum i Örebro som också ordnar Örebro Öl & Whisky Festival.



I höstas ordnades en mycket lyckad BMD med Eddie Szweda från Midtfyns Bryghus på Picnic i Uppsala och i slutet av månaden händer det igen. Den 26 april kör Picnic och Eddie en ny BMD. Det hela kommer kosta 995 kr och bordsbokning sker på 018-47 47 930. Dessutom kommer O'Connors köra en valborgsbrunch med Midtfyns och Eddie. Full engelsk frukost och fem öl för 365 kr, måste förbokas och förbetalas.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar