Oxfilé och Founder's Backwoods Bastard

, , Inga kommentarer
Det här med att kombinera öl och mat behöver inte alltid vara så svårt och sällan är det lättare än till en sjyst köttbit tycker jag. Häromdagen hamnade en bit oxfilé i stekpannan och en Founder's Backwoods Bastards i glaset...

...och det var underbart!

Vi orkade inte laga något avancerat men ville ändå ha något gott. Jag kan tycka att oxfilé är lite tråkigt men vid ett sådant tillfälle är det guld värt. En varsin bit svensk ekologisk oxfilé med lite klyftpotatis, fetaoströra med vitlök och grönsallad. Snabbt, lätt och så gott, så gott.

För en snabb men god tillredning av oxfilén hettar man upp en stekpanna tills den är riktigt varm, gärna så det ryker ur pannan innan du lagt i något. Kom ihåg att ta fram köttet ur kylskåpet i god tid innan så det inte är för kallt. Klappa in lite olivolja i köttet och smula över flingsalt. Stek sedan i pannan och kom ihåg att vända köttet flera gånger för jämnare tillagning.

Till det här plockade jag fram en Founder's Backwoods Bastard från när den kom på Systembolaget tidigare i vår. Vid första anblick kanske kombinationen känns oortodox men ölet var helt perfekt till en bit mediumstekt oxfilé. Till en bit nötkött gillar jag alltid någon sorts öl med sötma och karamelltoner och det är precis vad Backwoods bjuder på.

Som sagt, underbart!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar