Ölrecension: By the Horns Hopslinger American IPA

, , Inga kommentarer
Importfirman The Five Finest startade upp häromåret och bland de första bryggerierna de tagit in finns brittiska By the Horns, ett av många nystartade Londonbryggerier. Deras tolkning av amerikansk IPA, Hopslinger, letade sig hem till mig och visade upp en fin blandning av amerikansk och brittisk bryggartradition.

Bakom The Five Finest står bland annat min bloggarkollega Uffe Karlström och just Londonbryggerier är lite av hans, och The Five Finests, grej. By the Horns drog också igång sin verksamhet häromåret efter att ha börjat som hembryggare. Just Hopslinger är ett av deras flaggskepp tillsammans med några lite mer typiskt brittiska öl.

Maris Otter-malt och ett helt gäng fruktiga humlesorter från USA, Australien och Nya Zeeland skapar en smak där brittisk maltighet möter amerikansk humlearom och det är en typ av kombination jag verkligen gillar.Allra bäst brukar den här typen av öl göra sig på cask men det här funkar bra på flaska också.

Det börjar med en välnyanserad, rund och kexig maltighet med drag av toffee och lite mineraler som toppas med en humleton som framförallt drar åt apelsin men också en viss gräsighet och ljusa, spritsiga toner av tropiska frukter. Humlen är inte alls så dominerande som i en typisk amerikansk IPA utan är, som i så många andra brittiska varianter, i samspel med maltigheten vilket skapar en intressant och levande helhet.

För mig är det en god och väldigt drickbar öl som har en intressant smak utan att kräva uppmärksamhet. Utmärkt sällskapsöl! Men så tycker jag också om den här typen av öl.

Den recenserade ölen var ett varuprov

0 kommentarer:

Skicka en kommentar