Ölrecension: Poppels Projekt 005 Belgo IPA

, , Inga kommentarer

I Poppels senaste släpp i deras projektserie ger de sig på en belgo-IPA. För min egen del blir det lite extra intressant då de låter saisonjäst möta Mosaichumle, något jag själv gjort med en hembrygd med extremt gott resultat. Att kombinationen funkar är det verkligen inga tvivel om och Poppels utförande är inget undantag.

Poppels skriver själva på etiketten att hemligheten bakom en lyckad belgo-IPA är att hitta ett samspel mellan fruktiga humlearomer och kryddiga toner från jästen. Det är precis det samspelet som just Mosaic lyckas så bra med och dessutom spelar dess melontoner även väldigt fint med de fruktiga estrar som kommer från jästen.

Projekt 005 Belgo IPA är medelkraftig med sina 6,8 % och som ni förstår av stycket ovan bjuder den på en estrig fruktighet som minglar sig in bland humlens fruktiga melontoner. Det hela ackompanjeras av en lätt kryddighet som sätter en extra smakdimension på det hela.

Beskan är mild, vilket trots att det är en IPA känns väldigt lagom då det släpper fram de jästiga tonerna mer. En väldigt tillfredsställande balans ligger över ölet, som känns klockrent för sommaren. Jag hoppas Poppels inte låter det här bli en engångsbrygd utan gör det till en återkommande sommaröl.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar