Ölrecension: Nynäshamn Vårsaison

, , Inga kommentarer
I den sextonde installationen i Nynäshamns serie Specialbrygd är det kvinnorna på bryggeriet som stått för idé och utförande. Ölet Vårsaison har gjorts av Therese och Angela och släpptes häromveckan med premiär under GBG Beer Week. Vinsten från försäljningen kommer att gå till något som främjar kvinnors intressen i Nynäshamn. Kanske viktigast av allt i slutändan är att det också är en god öl.

Ölet, som bara släpps på fat, har en lätt disig gyllengul färg med ett stort fint skum. Saisonlooken sitter som ett smäck. Doften är frisk med toner av estrar, exotisk frukt och en lätt kryddighet. Det märks redan här att det här i första hand är en saison och i andra hand är tillspetsad med amerikansk humle och passionsfrukt, på ett ganska typiskt Nynäshamnsmanér.

Smaken är välbalanserad med fruktiga toner, igen där estrar från jäsningen kommer fram och hälsar först medan den amerikanska humlen och passionsfrukten är lite blygare men kommer fram så småningom. Det dyker också upp en lätt pepprighet och toner av citronskal som känns mycket stiltypiska. Möjligen att kryddigheten får ta lite för mycket plats till slut.

Kroppen är medellätt och ölet glider ner utan problem. Lättdrucket och friskt, som en vårinspirerad saison bör vara.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar