5 guldkorn i beställningssortimentet

, , Inga kommentarer
Med junis enda småpartisläpp avklarat har jag vänt blickarna mot beställningssortimentet där jag har plockat ut en handfull guldkorn som går att beställa i mindre kollin eller helt utan kollikrav. Den här kvintetten håller oerhört hög klass och skulle jag enbart ha dessa att tillgå skulle det ändå ta lång tid innan jag skulle tröttna.

Timothy Taylor Landlord
89848, Storbritannien, 50 cl, 33,10 kr, 4,1 % - Kolli om 8 st
En av de allra bästa brittiska bitter man kan hitta, i helt traditionell stil. Lätt i alkoholhaöten men med fyllig smak, och både friskhet och beska som spelar mot karamelliserade toner. Passar till alla årstider utan problem.

Drie Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston
79445, Belgien, 75 cl, 189 kr, 5 % - Inget kollikrav
Det finns ganska gott om trevlig lambic i beställningssortimentet och det här är en av höjdpunkterna. Görs helt och hållet på lambic av vört som Drie Fonteinen bryggt själva (till skillnad från deras vanliga Oude Geuze som är en blandning av lambicer på egen och inköpt vört). Riktigt fin geuze och vill man nörda lite är det kul att prova mot deras vanliga Oude Geuze som finns på hyllorna.

Andechser Doppelbock Dunkel
89965, Tyskland, 50 cl, 35,90 kr, 7,1 % - Kolli om 6 st
En mycket snygg doppelbock som sitter bredvid Ayinger Celebrator bland mina favoriter i stilen. Traditionell kvalitet av hög klass.

North Coast Old Rasputin Russian Imperial Stout
82515, USA, 35,5 cl, 38,40 kr, 9 % - Kolli om 6 st
En modern klassiker som var en tidig favorit i stilen för mig och som fortfarande håller otroligt bra. Med de rostade tonerna på de rätta ställena har den både kraft och elegans. Gammal är äldst.

Nils Oscar Kellerbier
82157, Sverige, 33 cl, 19,90 kr, 5,1 % - Inget kollikrav
Denna underbara lager är det nyaste guldkornet här, men den innehåller ändå en god portion historia genom att vara brygd på malt av den gamla kornsorten Balder. Den kornsorten har blivit trendig igen och den här ölen har, av god anledning, ett stort finger med i det.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar