Hyllie/Nyköping Rauchmärzen is the Coolest German Word Ever

, , Inga kommentarer

Skånska Hyllie har kanske mest gjort sig kända för sin fina IPA men när man slog sig i slang med Nyköping Brewing och gjorde en collab blev det en röklager. Rauchmärzen is the Coolest German Word Ever, kan man ju tycka, men det är också namnet på ölet. Jag har smakat!

Hyllie är rätt vana vid samarbetsbryggningar vid det här laget men jag är rätt säker på att det här är Nyköping Brewings första collab. Med det sagt har ju förstås bryggteamet på Nyköping Brewing gjort en del samarbeten i sina tidigare åtaganden. 

Burken med den bayerskt inspirerade designen släpptes härom månaden och är den fjärde installationen i Hyllies experimentella serie Hyllie Labs.

Karamellsöt smak med fint djup och en len, ganska lätt rökighet med toner av ved. Karamelltonerna kommer i många små nyanser och variationer så det finns lite att utforska även om smaken är väldigt fokuserad kring karamell och rök. Humletonerna är mycket milda, liksom beskan även om det finns så det räcker för att det inte ska kännas sliskigt trots all karamel och den något söta tonen. Kolsyrningen är ganska mild vilket bidrar till den mjuka munkänslan. 

Fokus ligger kanske lite mer i märzen än i rauch, så att säga, och ölet visar upp härlig personlighet. Det är nog inte helt lätt att få till den här smakprofilen utan att det känns karamellsimpelt eller till och med sliskigt men här undviks de fällorna helt och hållet.

Den gjorde sig, inte helt oväntat, mycket bra till pulled pork där sötman, karamelligheten och rökigheten skapade fina harmonier med det söta, starka, rökiga och kryddiga fläsket.

Hyllie/Nyköping Rauchmärzen is the Coolest German Word Ever finns för närvarande tillgängligt i TSLS.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar