Mindre humle önskas

, , 5 kommentarer
Det är Nanny State jag pratar om. Jag drack en nyss. Den ser bra ut och den luktar gott, men den smakar ju åt helvete rent ut sagt. 45 IBU i en öl utan kropp funkar i alla fall inte för mig, beskan blir metallisk och obehaglig och det smakar närmast som besk Loka. Ärligt talat tycker jag nog att en vanlig lättöl smakar bättre. Så min tanke är att punkpojkarna på BrewDog överdoserat humlen totalt i denna öl. Visst, lite häftigt är det kanske, men gott är det inte och nu med 0,5%-varianten verkar ju tanken faktiskt vara att det ska vara en god alkoholfri öl. Jag skulle nog tycka att den var mycket godare om de drog ner på bitterhumlen till kanske 10-20 IBU. Vad tycker du?

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa en avvikande (från mig) åsikt! Jag tycker BrewDog har gjort en kul produkt som avviker från andra alkoholfria öl och därmed ger konsumenten (mig) större valfrihet.

  Vill jag har en alkoholfri öl med mindre humle kan jag välja Carlsberg Non-Alcoholic, San Miguel Sin eller någon annan produkt. Därmed tycker jag som humleälskare Nanny State fyller upp ett tomrum som humlig alkoholfri öl.

  Då passar den inte alla. Jag är nöjd att ha fått läst en avvikande åsikt, tidigare har hyllningskören varit unison!

  Daniel

  SvaraRadera
 3. Det är alltid kul med olika åsikter, det är då man kan börja diskutera och argumentera på allvar.

  Jag tycker också att den kraftiga beskan passar i Nanny State. Tycker ändå att man känner att den har flera olika maltsorter. Smakerna spretar åt olika håll, på ett positivt sätt. Det är väl åtta olika maltsorter om jag inte minns helt fel. Däremot kunde de dra ner lite på smak och aromhumlen, fast frågan är unik den hade blivit då.

  En annan alkoholfri sort som i mitt tycke har en mycket fränare beska, då den i princip bara består av en maltsort (pilsnermalt), är Jever Fun. Har ni smakat den? Där kan man snacka om metallisk och obehaglig beska. Starkölsvarianten är dock riktigt smarrig.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte det var intressant att dricka Nanny State och inte gilla den, det lärde mig något nytt om vad jag gillar och inte gillar i öl. Jag har en flaska kvar som jag tänkte dricka vid ett senare tillfälle och se om jag uppfattar den annorlunda då.

  Jever Fun har jag druckit för ganska längesen, minns den som helt okej för en alkoholfri öl. Kanske borde prova den igen, tillsammans med Nanny State.

  Som sagt så tror jag att jag hade uppskattat Nannyn mer med mindre bitterhumle. Med en så liten kropp kommer ju beskan fortfarande att vara kraftig även om man tar bort 20-30 IBU.

  På ett relaterat ämne så vore det intressant att torrhumla en Pripps Lättöl :)

  SvaraRadera
 5. Torrhumla Pripps Lättöl är en lysande idé! Jag vet bland annat att några personer ur Svenska Hembryggarföreningen gjorde det i ett av numren i medlemstidningen "Hembryggaren". Mest för att testa kvalitén hos olika humlesorter.

  Men köp en humlesort på Humlegården (www.humle.se) och testa. Du kan till exempel lägga i den önskade mängd humlen i en kaffepresso, hälla på ölet, låt det stå en tio minuter (testa olika tider) och sedan är det bara att pressa/sila. Vips så har du torrhumlad pripps! :)

  SvaraRadera