409 kr

, , 4 kommentarer
409 kr är ungefär 5% av en månads studiemedel. Kanske lite mycket att lägga på elva öl om man har en tight studentbudget. Jag har ju som tur är lagt undan en del pengar inför studiestarten och en sak som de är tänkta att få gå till är roliga ölnyheter. Inte vill jag låta mitt ölintresse gå understimulerat bara för att jag har blivit student inte. Egentligen skulle jag inte haft tid att gå på bolaget förräns på lördag, men vi slutade oväntat tidigt idag och ett av Uppsalas största Systembolag (Svava) ligger strategiskt placerat på vägen hem för mig så det var bara att svänga in. Det blev nio nyheter och dessutom två prissänkta öl ur det utgående sommarsortimentet, lite får man ju passa på som student. Nyheterna som inhandlades var de bägge Averyölen samt de bägge nya Mohawkarna, St Eriks Pompona Porter, XX Bitter, Traquair 2010, NO Brown Ale och Cropton Imperial Russian Stout, och reaölen var Mohawk Summer IPA och Oppigårds Slåtteröl.

Mohawk Summer IPA hamnade på snabbkylning i frysen medan jag duschade och sippas nu på innan det är dags att dra iväg för kvällsaktiviteter om en halvtimme. För övrigt kan man väl nämna att tältet där det är "nattklubb" för teknologreccarna varje kväll serveras Slottslager på tapp och flaska, samt att Red Ale finns på flaska också. Fast då är det ju förstås plastmuggar och halsning ur flaska som gäller, men det är ju åtminstone inte fulöl.

4 kommentarer:

 1. Skönt å höra att du inte bara äter nudlar ;)

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt som en liten målsättning att aldrig köpa snabbnudlar under de 5 år jag ska studera. De här första två veckorna har det gått bra i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Slottslager tycker jag är en god öl, verkligen bättre än allt annat man kan tänka sig serveras till fattiga studenter :)

  Hittade också lite reavaror men inte på Summer IPA'n dessvärre..

  SvaraRadera
 4. I somras hade Västgöta nation i Uppsala Brooklyn Lager på kanna/pitcher för 95 spänn, vilket också får anses vara ett humant pris för en trevlig trädgårdsbira.

  SvaraRadera