Julhelgens alla öl

, , 2 kommentarer
Under vintern har jag lyckats prova mig igenom de flesta jul- och vinteröl som varit nya för år. Pappa har tagit det lite lugnare och nöjt sig med att gå på julölsprovning med Dala Ölakakademi. Med de samlade smakupplevelserna och minnen från tidigare jular lyckades vi komma överens om vilka julöl som skulle hamna på bordet i år (mamma har inget att säga till om även om hon också dricker julöl till julbordet). Något begränsade av att en del julöl redan var slut på systembolaget i Falun så valde vi ut den ständige favoriten Jämtlands Julöl samt Slottskällans Tomte och Nögne Ö God Jul.

Jämtlands Julöl dracks ikväll när vi åt nygriljerad skinka och till julbordet imorgon blir det Tomte och som ren njutaröl under julaftonskvällen hamnar God Jul i glasen, som i mitt tycke är årets allra bästa julöl av de som finns på Systembolaget. Jag har hört många som tyckt att Jämtlands inte alls nått upp till sin vanliga höga standard på julölen i åren, och även på provningen som pappa var på tyckte de flesta att den inte höll klassen, men när vi drack den ikväll smakade den alldeles utmärkt.

2 kommentarer:

  1. Låter som en stabil julafton, God Jul!

    SvaraRadera
  2. Underbart! Själv kommer jag att dricka den isländska Jólabjór till bords i morgon, och för den som inte vill ha en så pass karaktärsfull rackare till maten har jag köpt ett par av Grebbestads julöl. Senare framåt kvällen kan jag mycket väl tänka mig en Yeti eller en Blizzard.

    SvaraRadera