Söndagsrea på O'Connors

, , 9 kommentarer
I torsdags kväll hann jag precis komma in till Uppsalas tågstation för att möta upp min tjej, som redan var flera timmar försenad pga det vanliga tågkaoset så här års, innan jag får ett SMS från henne om att hon blir försenad ytterligare 1,5 timme till. Klockan var ju redan mycket så alla affärer var stängda, så då återstod att hänga på stationen i en timme och fördriva tiden med gratistidningar eller att traska iväg några hundra meter till stans bästa pub, O'Connors, och ta en öl och få en omgivning som är jäkligt mycket mysigare än vad stationen har att erbjuda. Sagt och gjort, några raska steg senare befann jag mig vid Loyalty Bar, en relativt ny sidoavdelning som jag faktiskt lyckats undgå att besöka tidigare.

Efter att ha hälsat på krögaren Gabbe som tagit det fina initiativet till att upprätta Loyalty Bar visade han mig in i sitt ölförråd och avslöjade att han hade över 900 öl i lager och skulle försöka komma upp i 1100 till årsskiftet. Fantastiskt trevligt flaskutbud må jag säga och dessutom två ständigt roterande pumpar med spännande fatöl. Jag nöjde mig dock med något enkelt men nytt denna kväll och tog mig, efter en kort stunds beslutsångest, en Avery IPA. För 60 kronor är det som hittat. Gabbe tipsade också om att han varje sista söndag i månaden kör lite utförsäljning på lite öl som det är dags att göra sig av med, men att de fått skjuta på det en vecka denna gång och alltså skulle köra idag.

Då min tjej inte dricker öl (undrar just vad jag egentligen ser i henne...) och jag transformerades till någon sorts toffelliknande varelse under hennes besök så drack jag bara vin under hela hennes besök. Fast å andra sidan, på fredagen käkade vi på en italiensk restaurang med så dåligt ölutbud att vin trots allt var att föredra och på lördagen delade vi på en flaska rödtjut som jag fått i present och som stått och dammat igen på hyllan, så slapp jag dricka hela själv. Inte minst ska väl nämnas att hon bor i Danmark och köpte med sig Cantillon Lou Pepe Gueuze och Lou Pepe Kriek, båda årgång 2003, samt en Rodenbach Vin de Cereale 2004 åt mig. Så med lite eftertanke kanske hon har sina fördelar ändå.

Efter att ha lämnat av tjejen på tåget så gick jag alltså åter samma väg, från stationen till O'Connors, för att dränka min saknad i realiserad öl. Nä, okej, riktigt så illa kanske det inte var, men jag gick i alla fall dit. Inte nog med att det fanns några extra billiga öl (jag säger extra billiga eftersom O'Connors har bra priser i vanliga fall också), alla ölgäster i Loyalty Bar bjöds på mat också. Stora portioner av enkelt men gott krubb i form av lövbiff (tror jag), pommes, beasås och en klick grönt. Det som reades ut var en massa öl från Dugges som jag redan hade provat, några öl från Thomas Creek som jag också hade provat och som dessutom är rätt mediokra, tre öl från danska Svaneke som jag inte heller var så pepp på och så fatölen och några udda flaskor av annat. Ett av de två fatölen var Pride of Nekron, som väl är storebrorsan till Son of Nekron som nyligen dök upp på bolaget, och den bestämde jag mig för. Imperial stout sitter ju gott så här års och PoN var härligt värmande och chokladig. Riktig smarrig och för 50 kronor var det förstås sjukt prisvärd. En av de udda sorterna på dagens rea var Mikkeller 10 som fick bli nästa. 40 kronor var det ju värt även fast den var trött och med all rätta dags att göra sig av med. När jag har sett den i butik i Danmark har den kostat mer. 90 kronor för två goda öl och en sjyst portion mat är ju riktigt svårslaget. Dessutom hade jag under mitt tvåtimmarsbesök ett trevligt sällskap av Rolf som satt brevid i baren, som jag diskuterade allt från Belgienresor till hatkärleken mellan Borlänge och Falun med. Vem sa att man inte kan gå själv till puben?

Som ni kanske förstår har jag nu officiellt utsett O'Connors till min absoluta favoritpub i Uppsala. Om du, kära läsare, har vägarna förbi Uppsala så hör av dig så går vi och ser vad Gabbe har att erbjuda för gott.

9 kommentarer:

 1. Vad var d för priser på Thomas creeken respektive Svaneken? Bara nyfiken när du säger rea.

  SvaraRadera
 2. 40:- för Thomas Creekarna (jag vill minnas att det var deras IPA, doppelbock och nån till) och 50:- för Svanekarna (ale, double brown ale och en till). Jag är faktiskt lite osäker på om de priserna endast var igår eller om de fortsätter tills de är slutsålda.

  SvaraRadera
 3. Det var nog bara igår men det finns ju - som du påpekade - mycket annat spännande och prisvärt. Och tack själv för trevligt öl- (och annat) snack!

  SvaraRadera
 4. På tiden att folk skriver om O'Connor's! Förmodligen den ölkrog som har bäst priser på "finöl" i hela Sverige. Skitbra service och bemötande, mysig atmosfär och grymma erbjudanden.

  Jag håller verkligen med dig när du säger att man kan gå själv på krogen (i varje fall på OC). Där finns alltid nån att dela lite exklusivare öl med!

  SvaraRadera
 5. Pitcher's i Falun har ungefär samma priser på sina öl skulle jag säga, men det är nog inte många andra som kan matcha. Vissa öl är billigare där, vissa är billigare på O'C. Pitcher's har ungefär samma djup i sortimentet men inte alls samma bredd (just nu ca 200 ölsorter tror jag, jämfört med ca 1000 på O'C). Men det är ju få andra som kan mäta sig med dem i prisväg.

  Håller helt klar med om att servicen och atmosfären i Loyalty Bar är riktigt härlig. Hör av dig om du vill ha ölsällskap där nån gång :)

  SvaraRadera
 6. Det verkar ha hänt en del sedan man var där sist.
  Det blir väl ett sedvanligt besök efter belgoträffen kan jag tänka...

  SvaraRadera
 7. @Johan: Vi hänger där oftast på tisdagar (kväll) och även helger. Och när jag säger "vi" så menar jag Gambrinus ölsällskap (som du för övrigt borde gå med i!) och diverse skönt ölfolk. Bli även vän med O'Connor's på facebook så får du reda på allt nytt som kommer in, vilket är jävligt frekvent.

  P.S. Gabbe kopplade just på Mikkeller Green Gold IPA ;) D.S.

  SvaraRadera
 8. BTW, är du loyaltymedlem? Om inte borde du bli det, bara att fråga gabbe så får du 10% rabatt på allt!

  SvaraRadera
 9. Ah, just det, Gambrinus, självklart ska jag gå med där. Jag har lyckats med att ständigt skjuta upp det, och jag skjuter nog upp det till efter nyår också. Men i januari, då jäklar :) Om jag kommer ihåg kanske jag svänger förbi på tisdag :)

  SvaraRadera