Taps Beer Bar - ny ölfokuserad bar i Uppsala

, , Inga kommentarer

Taps Beer Bar - så kommer en ny ölbar som till sensommaren öppnar på Drottninggatan i Uppsala att heta. Ägarna är välkända i Uppsalas ölliv och hoppas på att Taps kommer att höja nivån för öl i Uppsalas krogvärld. Som namnet antyder blir fokus på fatöl, i ett koncept som inte alls har funnits i Uppsala tidigare.

Taps Beer Bar kommer att ligga i Nubbens gamla lokaler på Drottninggatan 8. Lokalen bytte formellt ägare tidigare idag. De nya ägarna är Hans Nilsson tillsammans med paret Gabriel Källberg och Lisa Ledung som många av Uppsalas ölentusiaster nog känner igen. Gabriel är en av delägarna i Jackdaw Brewery och Hans är en entreprenör som beskriver sig själv som öldåre och som är med och grundar Uppsala Brygghus som är på väg att öppna.

Lokalens nuvarande tre kranar kommer att utökas till tretton, som blir helt egenfinansierade och därmed kommer baren ha full frihet kring vilka öl som ska serveras.

-Vi har siktet inställt på att göra något i lite samma stil som Mikkeller Bar, Omnipollos Hatt och Brewers Beer Bar, vilket är en nisch som har saknats i Uppsala, säger Hans.

Förhoppningen är att hinna göra lätta ombyggnationer och dekorera om under sommaren för att kunna öppna i augusti. Förutom fler tappkranar ska det bli en ny bardisk, ett ordentligt kylrum i källaren och lite ny färg.

I matväg satsar man på enkel, vällagad mat på en ganska låg prisnivå. Det är inte maten som ska stå i centrum.

-Man ska lockas hit av ölen snarare än maten, men man ska inte behöva gå härifrån när man blir hungrig, förklarar Hans.

Jag känner både Hans och Gabriel sedan innan och vet att det är herrar som kan sin öl. De har rätt koll på ölvärlden och rätt entusiasm kring bra öl för att kunna få den här sortens koncept att fungera. Räkna med att hitta mig bland besökarna på Taps i augusti.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar