Idag öppnar nya ölbaren DomCraft i Uppsala

, , Inga kommentarer

Det rullar på i Uppsala! Idag öppnar nämligen en till ölfokuserad bar. Det är på övervåningen av den klassiska restaurangen Domtrappkällaren som baren DomCraft välkomnar Uppsalaborna in på öl och gin & tonic. Med 20 roterande kranar kommer de erbjuda ett ständigt varierande utbud med öl i både moderna och klassiska tappningar.

Domtrappkällaren är något av en institution i Uppsala med sin klassiska fine dining. När restaurangen nu fått nya ägare så passar de också på att öppna upp en del av övervåningen som ölbar med egen ingång från Sankt Eriks Gränd. Bakom satsningen står Daniel Eriksson som har lång erfarenhet från ölbranschen, bland annat hos importören AMKA/Beer Enthusiast.

-Det har länge varit en dröm att ha en liten ölbar och nu går det äntligen i uppfyllelse. Det blev klart i november att vi skulle ta över här så vi har planerat och projekterat DomCraft sedan dess, berättar Daniel när jag besökte dem strax innan gårdagens smygöppning.

Den officiella öppningen sker under eftermiddagen idag och då ska de sista lilla detaljerna vara på plats. Man sätter full fokus på fatöl och gin & tonic. Det blir 20 kranar där man kommer att rotera friskt, samt drygt tjugo olika gin som man kan kombinera med nästan lika många olika tonics.

-Vi kommer bara köra ett fat i taget av varje öl, så det blir ganska bra snurr på tavlan. Med 20 kranar kommer vi ha plats för en bra blandning av lite nördigare öl och mer folkliga stilar, så att det finns något för alla smaker. Vi får se om det blir några flaskor, i sådana fall av öl som inte finns på fat och som kan vinna på att åldras lite, berätter Daniel.


Domtrappkällarens kök står för maten, men det blir en egen, liten meny för DomCraft. Till en början två olika plockbrickor, en wallenbergare på rådjur och en laxrätt. Och de som sitter och äter på Domtrappkällaren en trappa ner kommer också kunna att beställa öl från övervåningen.

Jag tycker att konceptet verkar toppen, med bra utbud, bra priser och en ledning som verkligen bryr sig om bra öl. Konceptet är inte helt olikt det nästan lika nya Taps som bara ligger ett kvarter bort, men samtidigt tillräckligt annorlunda för att de ska komplettera varandra. Jag kommer frekventera båda ställena och jag tror många med mig kommer ta möjligheten att göra en liten barrunda av det och besöka båda ställena.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar