Tempel & Fiends

, , Inga kommentarer

Häromveckan ställde Tempel Brygghus och Bryggeriet Ångkvarn tillsammans till med en liten ölfestival ute på gården där Tempel håller till, strax utanför Uppsala. Med sju medverkande bryggerier, fint höstväder, stora utomhusytor och lantliga omgivningar blev det en lyckad miniölfest i mysig miljö. 

Lördagen då detta arrangerades var det Kulturnatten i Uppsala så det fanns en viss konkurrens av andra evenemang, samtidigt som det kanske gav lite medvind då många säkert såg det som en kul start på dagen. Några hundra besökare lär i vart fall ha dykt upp och kom lite i omgångar ut till Näs-Edeby där festivalen höll hus.


På plats fanns förutom de lokala arrangörerna Tempel Brygghus och Bryggeriet Ångkvarn också Bryggverket från Umeå, Apex från Nora, Tanker från Estland, Cool Head Brew från Finland och Collective Arts från Kanada. Med två öl var kunde man i lugn och ro prova igenom hela utbudet i höstsolen.

Topp tre för min del var den torrhumlade surisen Jam Up The Mash från Collective Arts, en DIPA från Apex och Cool Head Peated Whisky Sour. Den sistnämnda, en "nordic sour" som lagrats på både Laphroaig-fat och Heaven Hill-fat, hade jag väldigt låga förväntningar på då jag väldigt sällan tycker att torvtoner funkar i öl. Här blev det faktiskt väldigt lyckat och tillsammans med bourbontonerna blev det ganska mjukt med lätta röktoner som passade väldigt fint ihop med grundölets toner.


För de som ville ha mer att göra än att bara dricka bärs i solen fanns det ett set cornhole, möjligheter att shoppa folköl och merch från Tempel och så lite käk på det. Med förköpt biljett ingick plats på chartrad buss från stan som gick en gång i timmen och för den hurtige var det ju faktiskt fint cykelväder.


Det här första året var lite av ett pilotprojekt och framöver vill huvudarrangören Arvid Landgren, som också driver Tempel Brygghus, att festivalen ska bli lite större.
-Jag skulle vilja skala upp till ungefär 20 bryggerier, det vore en lagom storlek att hålla det på. Och så vill jag i framtiden ordna det lite tidigare på året, någon gång i juni, berättar Arvid.

Jag ser framemot att se var det här tar vägen. För mig som Uppsalabo var det ett väldigt härligt sätt att spendera några timmar på en lördag utan att behöva göra en stor grej av det och jag tror det kan bli ännu bättre med lite fler bryggerier.


Kisspaus med fältvy


0 kommentarer:

Skicka en kommentar