Systembolaget återupptar beställningar av lokalt och småskaligt

, , Inga kommentarer
Imorgon skulle Systembolaget ha pausat möjligheten för kunder att lägga beställningar ur sortimentet lokalt och småskaligt (TSLS), oftast bara kallat lokalsortimentet. Nu meddelar man att man har löst situationen och att man inte kommer att införa en sådan paus. Möjligheten att beställa ur tillfälligt sortiment är dock fortsatt pausad tillsvidare.

Det var på grund av den rådande coronapandemin, som orsakat hög sjukfrånvaro vid Systembolagets centraldepåer, som Systembolaget i förra veckan tog beslut om att pausa möjligheten för kunder att beställa produkter ur det tillfälliga sortimentet samt ur det lokala sortimentet till butiker där de normalt inte lagerförs. Pausen skulle införas från imorgonbitti för det lokala sortimentet. För många svenska småbryggerier går en stor del av försäljningen genom just beställningar i det lokala sortimentet och Systembolagets beslut kritiserades därför som en möjlig dödsstöt för många av landets småbryggerier då de redan har det väldigt tufft på grund av minskad försäljning på restauranger.

Under morgonen kunde småbryggerierna dra en lättnadens suck när Systembolaget gick ut med att de med att de löst situationen och inte längre kommer att pausa möjligheten för beställningar i lokalt sortimentet. Pausen för beställningar i tillfälligt sortiment, som trädde i kraft redan i lördags morse, kvarstår dock tills vidare.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar