En hastig provning

, , Inga kommentarer
Den första onsdagen i varje månad kör Dalarnas Ölakademi en liten träff/provning på Pitcher's i Falun, så även igår kväll. Jag var upptagen fram till åttasnåret igår, men tänkte ändå att jag kunde titta in och se om de var kvar för att i så fall kunna dela med mig av de roliga nyheterna som dempa släppte häromdagen. När jag kom fram till deras bord så satt de just och gick laget runt med omdömen om de fem öl de druckit. Jag hann knappt hälsa innan jag blev satt på att snabbprova ölen jag med, och i det läget är inte jag den som är den. De öl som provades var Beer Here Lupulus, Green Flash West Coast IPA, Nögne Ö Dubbel IPA, Mikkeller 1000 IBU och Great Divide Old Ruffian Barley Wine. Fem snabba slurkar senare var jag redo att dela med mig av mina tankar. Att West Coast IPA var bäst var jag inte ensam om att tycka, men däremot stack jag ut hakan lite genom att hålla Lupulus som den näst bästa. Medan många tyckte den var lite för tunn och rankade den lägst av de fem så tyckte jag den höll ihop bra och var lättdrucken men ändå med en väldigt intressant smakprofil.

Som en bonus plockades det fram ett sexpack blandöl från Thomas Creek som är baserat i Greenville, South Carolina. I högt tempo provade vi en slatt var av deras Deep Water Dopplebock, Appalachian Amber Ale, River Falls Red Ale, Pumphouse Porter, Class 5 IPA och Up the Creek Extreme IPA. Vi var väldigt överens i våra tankar om alla dessa sex öl, nämligen att kvaliteten överlag var något låg, men med Up the creek som ett ljus i mörkret. Den var en god, men ganska enkel DIPA, men jag önskar nog ännu högre kvalitet när man ska dricka något som ligger på 12,5 % alkoholstyrka.

Först nu fick jag tillfälle att göra det jag egentligen kom dit för, berätta om vilka öl som ska komma på bolaget i höst. Jag hade självklart inte memorerat hela listan, men det jag kom ihåg var glädjande nog. Jag har glatt mig allra mest åt att Cantillon Kriek och Yeti kommer i fasta sortimentet och hos de andra var det nyheterna om att Old Ruffian och de ekade Yetisarna kommer som lockade fram störst leenden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar