Faluns ölintresse fortsatt starkt

, , 4 kommentarer
För ett tag sedan berättade jag om hur ölutbudet på krogarna i Falun förbättrats ordentligt det senaste året, mycket tack vare ett stort ölintresse bland oss som bor här. Kanske är det inte bara på grund av namnet som Café Slussvaktar'n i Falun har tagit in Strömsholms Slussvaktaren? Det är för övrigt en rätt trevlig, lättdrucken pale ale som passar bäst som en sommaröl då ölet inte står i största fokus men man ändå vill dricka något gott. Riktigt bra som session beer också då den låg på 4,6 % om jag inte minns helt fel. Men nu är jag inne på ett sidospår.

Det jag egentligen ville säga med detta blogginlägg var vad jag fick höra för några dagar sedan. Systembolaget här i Falun är en så kallad T3+-modul. Exakt vad det betyder är egentligen inte så noga, huvudsaken är att en sådan butik egentligen inte tar in de nyheter som kommer i små partier i början av månaderna. Men försäljningen av ölnyheter i Falunbutiken är så pass stor att man ändå mer eller mindre har fått lov att ta in dessa nyheter, som egentligen bara kommer i den högre T5-modulen. Detsamma gäller för spritnyheter (gissar att det främst är whiskynyheterna som går som smör i solsken), medan efterfrågan på vinnyheter inte ens är i närheten av vad som behövs för att ta in dessa också.

Ytterligare ett fint bevis på att det finns ett starkt ölintresse här i Falun!

Om man skulle skriva något om mat också? I helgen grillades det lite igen och det hamnade en Nils Oscar Rökporter i glaset. Andra gången denna sommar som jag dricker rököl till grillat och det är tamejtusan en riktigt bra kombination. Mer rököl till folket!

4 kommentarer:

 1. Verkar som att det finns anledning att besöka Falun i framtiden.

  SvaraRadera
 2. Bara att hojta om du är i stan. Jag flyttar visserligen till Uppsala efter sommaren, men lär väl vara i Falun från och till också.

  SvaraRadera
 3. Rent spontant skulle jag tro att Bishops Arms kan ha med saken att göra. En välsorterad ölkrog kan mycket väl vara det som får upp ölintresset på en ort till nästa nivå.

  SvaraRadera
 4. Mja, de har säkerligen ökat ölintresset i området men jag tror faktiskt att ölnyheterna sålde väldigt bra i Falun redan innan Bishops kom till stan.

  SvaraRadera