Oppigårdspraliner

, , 1 kommentar
Sitter just och smaskar i mig en mjökchokladpralin med fyllning som är smaksatt med Oppigårds Golden Ale. Dessa praliner görs av Familjen Laby i Hedemora och just denna pralin har vunnit guld vid SM i mathantverk i klassen chokladpraliner. Inte illa pinkat, och det är faktiskt en riktigt god chokladpralin och nog kan man känna att några smaknyanser nog kommer från ölen. Laby har även gjort en mörkare pralin med Oppigårds Starkporter i fyllningen som jag smakade häromdagen, och även den är riktigt god. Förutom de ölsmaksatta pralinerna har de många andra smaker i sitt sortiment, bland annat en pralin med Laphroaig som jag är väldigt sugen på att smaka vid tillfälle.

Distributionen till butiker verkar vara väldigt lokal, här i Falun kan man hitta dem i nya chokladbutiken KakaOh, mittemot Systembolaget, och så har de en egen gårdsförsäljning i Hedemora. Har du inte vägarna förbi Dalarna så verkar det som att man kan köpa deras praliner i deras webshop. Helt klart värda att prova om man gillar choklad. Och vem gör inte det....

Oppigårds och choklad är ingen dum kombination i övrigt heller. Jag har prövat Amarillo Spring och Summer Twist till choklad och det har faktiskt varit fina kombinationer med fina brytningar mellan ölens beska och chokladens sötma, samt att chokladen verkar locka fram ännu mera humlig fruktighet i ölen.

Till min planerade Oppigårdsprovning ska jag definitivt slänga in några Golden Ale-praliner som en extra bonus!

1 kommentar:

  1. Låter både gott och intressant. Ja praliner är förstås alltid trevliga att mumsa på.

    SvaraRadera