Spritmuseum utses till Årets Ölutvecklare

, , Inga kommentarer
På Restauranggalan igår utsågs Spritmuseum till Årets Ölutvecklare för deras ölutställning och arbete med ölbryggan där många mindre bryggerier kunnat nå ut till en ny publik. Priset är instiftat av Carlsberg för att uppmärksamma en person, ett företag eller en organisation som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

Årets pris går till Spritmuseum som förutom en utställning som pågått sedan börjat av året och fortsätter en liten bit in på nästa år också har ordnat flera tillfällen på Ölbryggan där olika mindre bryggare fått visa upp sin öl. 

Juryns motivering lyder:
Årets vinnare och Ölutvecklare har egentligen funnis sedan 1967, men startade i ny skepnad 2011. De säger själva att de vill påverka alla sinnen och juryn kan inte annat än hålla med. 2015 har de sänkt procenten och höjt ambitionsnivån. Med ett nytänkande, utbildande och inspirerande angreppssätt har de helt klart lyckats påverka ölsverige. 
Övriga nominerade till priset var Anders Hansson på Malmö Brewing, Pelle Frost på All In Brewing, All In Beer Fest & Brewer's Beer Bar, Robin Johnander på Gamla Enskede Bryggeri, Det Lilla Köksbryggeriet samt GBG Beer Week. Årets jury bestod av Jens Dolk, Joel Linderoth, Jörgen "Jugge" Hasselqvist, Anna Wallner, Lisbeth Rauden och Sanna Blomquist. I bedömningen har man tagit särskild hänsyn till nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalitet.

-Väldigt mycket har hänt sedan vi instiftade priset Årets Ölutvecklare för fem år sedan. Öl har alltid varit den svenska kulturdrycken nummer ett, men under senare år har intresset för ölet och dess historia ökat markant, vilket såklart är otroligt glädjande. Årets pristagare har verkligen lyckats inspirera ölsverige och sprida kunskap om ölkultur, säger Carlsbergs kommunikationschef Henric Byström i ett pressmeddelande.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar