Bästa ölen på All In Beer Fest

, , Inga kommentarer

På All In Beer Fest var det så mycket mer än ölen som gjorde det till en fantastisk festival (i år igen) men låt oss ändå ta tillfället i akt att faktiskt hylla några av ölen som satte den övre ribban på festivalen. Det här är mina tio favoritöl från årets festival. Som utsågs i mycket hård konkurrens, ska tilläggas.

Utan inbördes ordning var följande öl mina tio favoriter bland alla öl som jag provade under mässan, vilket var nästan alla som ställde ut.

Alefarm Funk Orchard - En suröl som jäst med två saisonsträngar, brett och syrande bakterier och sedan även torrhumlats med citra. Härlig syrlighet, generös fruktighet, trevlig funkighet och bra avslutande torrhet.

Cycle Brewing Crank IPA - Humlebomb i toppklass, fullproppad med citra. Tropiska frukter och citrus fyller ut aromen ordentligt. Riktigt fin fräschhet!

Brewski Penis Colada - En av mässans konstigaste öl (i hårt motstånd av en handfull andra märkliga öl) men också en av de bästa. Massor av ananas och kokos med riktigt bra syrlighet. Som en piña colada fast syrlig och frisk istället för söt och gräddig. Det smått horribla utseendet får man leva med, medan fruktköttet som följt med ner i ölen är mer...spännande.

Dry & Bitter In Between Dreams - Suring med danska körsbär från Fredriksdal, det vill säga samma som används i körsbärsvinerna från Fredriksdal och till Mikkeller SpontanFredriksdal. Man kan känna vissa likheter med de produkterna i form av den något feta tonen som de också har, men det är i mångt och mycket också sin egen best. Riktigt, riktigt bra körsbärsöl.

Spybrew Holmén IPA - Lite samma tanke som Slottskällan Zero som kom för några år sedan (och säkert fler öl sedan dess), det vill säga att man inte tillsatt någon humle förrän precis när koket avslutas och då i massiva mängder. Sen har den också torrhumlats ännu mer och resultatet är en superfruktig och fräsch IPA som Stefan Holmén ska vara mycket glad för.

Mikkeller Spontanpassionfruit - En av flera olika öl ur spontanserien som fanns med och den i särklass bästa enligt mig, delvis för att jag är en sucker för passionsfruktssmaker i öl och delvis för att det var en av de öl där frukten kom fram bäst. Syrligt med lätt sötma och massor av passionsfrukt.

Buxton The Living End Bourbon - Precis den där härliga bourbon-choklad-mixen som en riktigt bra fatlagring sätter i en bra imperial stout. Två delar som utförts rätt blir något extra, och så är det här. Supergott!

All In Big Blind DIPA - Hemmalaget får också vara med på listan med sin nya dubbel-IPA. Fruktig, barrig och härligt aromatisk med torr avslutning. Modern DIPA av mycket bra snitt.

J Wakefield Master Blaster - Mästerlig imperial porter med kaffe, vanilj och kokos som utan att ta över hela smakprofilen ger fina bidrag till smaken. Riktigt krämig munkänsla!

Beavertown Mo'Phantom - En medlem i Beavertowns Phantomserie med olika berliner weisse. Denna variant är torrhumlad med mosaic vilket gett en fantastiskt härlig kombination av syrlighet och melonsmaker. Underbar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar