Omtest av Jämtlands Julöl

, , Inga kommentarer
Vid skribentprovningen som ligger till grund för snabbrecensionerna för släppen sågade jag så smått Jämtlands Julöl. Det har sedan blivit väldigt tydligt att det rört sig om en enskild felaktig flaska. Jag har provat om och resultatet är klart bättre, till och med så att det är en av de bättre flaskorna av Jämtlands Julöl på flera år.

Nu tycker jag i och för sig att deras julöl sviktat lite de senaste åren jämfört med forna tider, så att årets utgåva är bättre än dem betyder kanske inte mer än att den är tillbaka där den ska vara. Hursomhelst är det trevligt att känna att en sådan klassiker fortfarande håller måttet.

Istället för färskt fotsvett och smörkola är nu doften mörkt fyllig med toner av lakritspulver, grovt bröd, torkade fikon, rostade nötter och en touch marmelad. Smaken har också en touch av lakritspulver, vilket den nog hade varit ännu bättre utan eller åtminstone om den varit lite mildare, men det är inte så pass mycket att det stör. Lite smörkola finns det visserligen i smaken, men på ett milt och positivt sätt som i kombination med de andra smakerna av grovt bröd och rostade nötter bidrar till ett större smakdjup.

Den omprovade flaskan är märkt med bäst före 22/10/2016 och är alltså från en helt annan batch än den defekta flaskan på skribentprovningen men mycket tyder på att det rörde sig om problem i en enskild flaska snarare än hela batchen.

Storsjöodjuret kan bära sin tomteluva med stolthet igen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar