Taps Beer Bar har öppnat

, , Inga kommentarer

Uppsalas senaste tillskott på ölhimlen, Taps Beer Bar, är nu öppet och det har redan visat sig vara en stjärna. En lagom stor lokal på en bra plats i stan med modern inredning och härlig atmosfär, samt förstås tio kranar med modern bärs. Efter att ha besökt dem några gånger kan jag säga att jag är mycket nöjd över att de öppnat.

Med sin plats på Drottninggatan är de innästlade mellan stadens alla studentnationer, men de är också grannar med en av stans roligare restauranger i form av NOIA, stans bästa kaffehandel Arrenius & Co och hippa salongen Barber & Babes. För mig känns det här som en gata som allt mer börjar vakna till liv och inte längre bara är gatan med alla antikvariat på andra sidan Fyrisån från de populäraste shoppingstråken. Att Taps hamnade här ger en stor skjuts till den känslan. 

Inredningen är omgjord i lite modernare stil, vilket speglar Taps inriktning på ölutbudet, men man har inte dragit det till sin spets på samma sätt som exempelvis på Omnipollos Hatt och Mikkeller & Friends. En positiv sak i min mening, eftersom man i gengäld har kvar lokalens charm och avslappnade mysfaktor.


På de tio kranarna cirkulerar en frisk blandning av IPA och surisar i diverse former, samt en och annan öl av det kraftigare slaget. Till och med en del lager av traditionellt snitt kommer på emellanåt, vilket jag är glad för att man inte har valt bort. Ägarnas tanke med baren var att höja ribban för Uppsalas krogutbud av modern öl och att döma av den första veckans listor verkar det som att de gott och väl lyckas.

Av vad jag sett och hört av kundflödet verkar det också som att Uppsalafolket är pepp på konceptet. Visst får man vänta lite och se om det är mer än nyhetens behag, men det syns många fler ansikten än de bekanta ölnördarna i vart fall. 

För egen del gillar jag att det är ett ställe som känns rätt att gå till både när man bara ska ta en öl och när man tänkt hänga lite längre. Särskilt om det är en solig dag, läget på Drottninggatan är lite spännande. När jag var där i lördags kom det plötsligt förbi en bröllopsprocession med en liten sambaorkester. Bara en sån sak!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar