Veckans tips - Nils Oscar God Lager Ofiltrerad

, , Inga kommentarer


Har ni sett att Nils Oscar har släppt sin klassiker God Lager i ofiltrerad version på burk? Denna lilla skatt finns i fast sortiment och är som grädde på moset också ekologisk. Jag tycker den gör sig mycket bra som ofiltrerad, vilket ger den redan utmärkta klassikern ett extra lyft. Nils Oscar God Lager Ofiltrerad är veckans tips.

Nils Oscar släppte en ofiltrerad version av God Lager i tillfällig upplaga för några år sedan för att fira sitt 20-årsjubileum som bryggeri. Nu är den ofiltrerade versionen tillbaka på en fast plats i portföljen och den här gången på burk. Den finns dessutom i Systembolagets fasta sortiment under namn God Lager Eko, eftersom den dessutom är ekologisk.

Det är ett öl med mjuk och fyllig maltighet, generösa brödiga nyanser och en lätt avslutande beska med örtiga toner. Man behöver egentligen inte sira ut en beskrivning mer än så, det är ett öl som är vackert i sin rättframhet. Det är inte på något vis ett simpelt öl dock, det har karaktär i sin enkelhet.

God Lager är en favorit att ha till maten när man vill åt det brödiga utan att ha alltför mycket humlearom. Ikväll drack jag den till en chiligryta vilket var smaskens och där en ljus lager med mer humlearom troligen hade krockat med chilihettan. Fast den är också god att dricka som den är, särskilt i denna ofiltrerade variant.

Man får pytsa ut 21,90 kr + pant för en burk om 44 cl med Nils Oscar God Lager Eko. Det är för övrigt ett bättre literpris än för den vanliga God Lager på flaska.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar