Alkoshopping

, , 6 kommentarer
Att hoppa in som vikarie på en finlandskryssare kan öppna för oanade ölmöjligheter. Min första tanke var att det blir fem helt öllösa dagar. Det blir det också, i dryckesväg. Inte i shoppingväg däremot! Då tänker jag inte på taxfreebutiken ombord, dess ölutbud består nämligen av enbart tråkiga ljusa lager på burk. Men eftersom färjan ligger i hamn i Helsingfors i några timmar och jag samtidigt råkade ha några lediga timmar gavs en ypperlig möjlighet att shoppa lite på Alko, Finlands motsvarighet till Systembolaget.

Följande öl inhandlades, till ett totalpris av 38,25 euro:
Nögne Ö #100
Koff Porter (2 st)
Guinness Special Export Stout
Ridgeway Foreign Export Stout
Lindemans Kriek
Chimay Röd
Kulmbacher Mönschof Bockbier
La Maline
St Feuillien Cuvee de Paques
Stallhagen Påsköl

Det fanns även några till öl som jag var sugen på att köpa, bland annat fanns Ayinger Ur-Weiss, men man ska ju orka bära på allt också. Jag var väldigt osäker på om Chimay Röd fanns kvar på bolaget, eller inte, så jag körde på det säkra föra det osäkra och köpte en flaska. Det visade sig att den finns i beställningssortimentet utan kollikrav, så det inköpet blev ju lite onödigt. Men men, better safe than sorry...

Jag har även haft lite tid över till att läsa igenom Michels öl & mat: En resa mot njutning av Michel Jamais. En recension kommer antagligen under helgen.

6 kommentarer:

 1. Det är väl själva fasen att det Svenska bolaget envisas med att ha den värdelösa Timmermans Kriek i sitt sortiment, men finnarna har vett nog att ha den goda Lindemans Kriek. Bra blogg för övrigt.

  Mvh
  / icke-bloggande ölnörd

  SvaraRadera
 2. Koff Porter har jag faktiskt inte provat. Lite nyfiken på den.

  SvaraRadera
 3. Trevlig liten samling du fick ihop där! En flaska av varje?

  SvaraRadera
 4. Nøgne Ø #100 är riktigt bra! Trevlig öl-lista förövrigt. :)

  SvaraRadera
 5. Ett tips är att ta dig till alkos specialbutik Flaggskeppet - Arkadiabutiken på Salomonsgatan i H-fors. Där finns ännu mer saker :-)

  http://www.alko.fi/lippulaiva/sw

  SvaraRadera
 6. Anonym: Kul med icke-bloggande följare! Som jag skrev i ett tidigare inlägg så vill Systembolaget köpa in en traditionell kriek till höstens fasta släpp.

  Jonte: Koff Porter ska bli spännande att pröva, den ligger ju i toppen bland porters på ratebeer. Tänker dricka ena flaskan snarast och testa att lagra den andra.

  JoeG: En av varje utom Koff Porter som det blev två av.

  Jonas H: Jo, jag såg det i efterhand, dessutom missade jag flaggskeppsbutiken med bara något kvarter. Ska försöka hinna dit på lördag, så kanske jag kan lämna tillbaka Chimay Röd också :)

  SvaraRadera