Välkomna till Portersteken

, , 9 kommentarer
Ytterligare en ölblogg? 
Ja, jag vill ju också vara med och leka. Jag har följt det svenska ölbloggandet ett tag och har haft funderingar på att starta denna blogg sedan i somras, men det tog sin tid att få tummen ur. Den här bloggen handlar dock inte bara om öl, även om jag främst ser det som en ölblogg. Jag kommer skriva om mat också. För det mesta kommer jag försöka kombinera dessa på ett eller annat sätt. Förhoppningen är att det ska bli intressant och inspirerande att läsa för såväl den ölintresserade som för den matintresserade.

Vad kommer det att skrivas om här?
Tyngdpunkten är tänkt att ligga på öl som dryck till mat och annat ätbart samt på matlagning och bakning med öl som en av ingredienserna. Jag kommer främst att fokusera på öl som finns på Systembolaget. Det känns nämligen inte särskilt givande att blogga om en maträtt som innehåller öl som inte går att få tag på i Sverige. Förhoppningsvis blir det kul att läsa om även fast de obskyra mikrobrygderna uteblir. Kanske kommer det även dyka upp någon ölboksrecension också, och så ska jag till Belgien, Nederländerna och Danmark i slutet på april och början på maj, bland annat med besök på Ölfestivalen i Köpenhamn, vilket det förstås kommer bli några blogginlägg om.


Jag tror inte att jag kommer att skriva särskilt många inlägg med rena ölrecensioner, men vi får se åt vilket håll bloggen utvecklar sig. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig från början. Jag kommer nog inte heller vara den som är först ut med nyheter om öl, men istället kanske jag ägnar något inlägg till allmänna funderingar kring vad som händer just nu i ölvärlden.

Vem är jag?
Jag heter Johan och bor i Falun, men kommer högst troligen att flytta till Uppsala i höst för att plugga till civilingenjör. Jag har tidigare jobbat en sväng som bartender och även haft några andra små inblandningar i branschen. Jag är på intet sätt någon expert på vare sig öl eller matlagning, snarare en glad amatör. Utöver öl och matlagning så är jag bland annat intresserad av resor, sportdykning och hårdrock.

PS
Ni får ursäkta den urtrista layouten på bloggen. Den blir förhoppningsvis högst tillfällig.

9 kommentarer:

 1. Trevligt med ännu en blogg! Har lagt till dig i min blogglista!

  /Mvh

  SvaraRadera
 2. Skoj att du kom igång med bloggandet. Vilket datum besöker du ölfestivalen i Köpenhamn? Jag är där 8/5.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte köpt min biljett än men jag har planerat att vara där 8/5 jag med, eventuellt i sällskap med en kompis som bor i Odense. Vore kul om man kunde styra ihop något sätt för alla ölbloggare som ska dit att träffas.

  SvaraRadera
 4. Jättekul ide. Blir spännande att följa bloggen framöver. Vi ses kanske i Køben.

  SvaraRadera
 5. Välkommen i gänget

  /Jonas H - Pilsner.nu

  SvaraRadera
 6. Kul inriktning på bloggen! Jag lägger till dig i vår blogglista när jag är nära en dator! Lycka till med skrivandet!

  Daniel

  SvaraRadera
 7. Gillar inriktningen "Öl & Mat".
  Det har annars dykt upp så många ölbloggar att jag inte ens orkat lägga till dom i min bloggroll. Förhoppningsvis ordnar väl det till sig också så småningom ;)
  Själv är jag från Sandviken så vi är ju nästan fd grannar..

  SvaraRadera
 8. Skall bli kul att följa ditt bloggande, vi syns i Köpenhamn, är nog där alla dagarna.

  SvaraRadera
 9. Intressant ämne, ska bli kul att se vad du kokar ihop.

  SvaraRadera