Ölbloggarträff på SBWF!

, , 16 kommentarer
Nu är det klart att det blir en ölbloggarträff under höstens jubilerande Stockholm Beer & Whisky Festival. Under festivalens första dag, torsdagen den 29/9 har vi fått tillgång till ett rum med 18 platser från och med kl 15.00 till kl 16.45. Tanken är att vi som skriver ölbloggar ska få ett tillfälle att träffa varandra och diskutera öl, bloggande och allt annat mellan himmel och jord. Jag jobbar även på att få till en mindre blindprovning med hemligt tema i samband med träffen för att liva upp det hela. Vi arbetar också på att få en än så länge hemlig ölpersonlighet att medverka en stund på träffen.

För att medverka på träffen krävs förstås att man driver en aktiv blogg om öl. Träffen är kostnadsfri* men vi vill att alla deltagare skriver en artikel om festivalen på sina respektiva bloggar. Det kan vara ett inlägg inför festivalen, en rapport efteråt eller liverapportering. Innehållet ska vara seriöst och intressant för en läsare men man får välja helt själv hur man vill lägga upp det. Exempel på typer av artiklar kan vara tips inför festivalen, uppsnappat på festivalgolvet, bildreportage, intervjuer eller omdömen (skriftliga, inte bara poäng) av provade öl under festivalen. Jag litar på att alla deltagare sköter detta alldeles utmärkt men är man osäker på något kan man höra av sig till mig per epost.

Man måste också vara anmäld i förväg för att delta på träffen. För att anmäla sitt deltagande eller ställa frågor angående träffen så epostar man mig på portersteken@gmail.com. I anmälan vill jag att ni skriver ert namn, mobilnummer och epostadress som ni vill bli kontaktade på samt förstås namnet på er blogg och adressen till den. Sista anmälningsdatum är 31/8. Anmälan är bindande. Får man förhinder ska detta meddelas per epost så snabbt som möjligt. Blir det fler än 18 anmälda kommer det att upprättas en reservlista och eventuellt kan vi då få ett rum med plats för 24 personer.

OBS! Anmälan sker endast till ovanstående epost. Kommentarer till detta inlägg räknas inte som en giltig anmälan. Jag kommer att bekräfta alla anmälningar per epost med lite ytterligare information om träffen. Om du har anmält dig men fortfarande inte mottagit någon bekräftelse från mig en vecka efter sista anmälningsdatum så har troligen din anmälan försvunnit i cyberrymden och då är det bara att höra av sig till mig igen.

Det här kommer att bli riktigt kul så se till att anmäla dig nu på en gång! Jag uppskattar också att få in anmälningar under den närmsta veckan då jag har mer tid över att administrera dem då än i slutet av augusti.

PS. För gärna vidare infon till din egen blogg så att det inte är någon som missar detta event.

*Att delta på själva träffen kommer inte att kosta något. Eventuellt kan det dock komma att bli självkostnadspris på provningen men vi ska förstås försöka se till att den också blir kostnadsfri. Om den skulle komma att kosta något kommer jag meddela alla deltagare per mail om detta. Deltagande i provningen är förstås helt frivilligt.

16 kommentarer:

 1. Är i uppstarsfasen på en blogg, så nästa år hoppas jag kunna delta :)

  SvaraRadera
 2. Förhoppningsvis kan det bli ett årligt återkommande event men jag tänkte vänta tills efter årets träff är genomförd innan jag dryftar den idén med festivalledningen, så vi får väl se om det blir något nästa år också :)

  SvaraRadera
 3. Hade varit skoj, men jag tror jag är i Zurich på jobb den dagen.

  SvaraRadera
 4. Hade varit klockrent, men mitt på dagen en torsdag är lite sådär. Ska se om jag kan ta ledigt (just börjat på det nya jobbet)

  SvaraRadera
 5. Synd Micke!

  Manker, jag förstår att det blir klurigt om man jobbar men vi räknade med att de flesta som skulle besöka SBWF på torsdagen ändå tog ledigt hela dagen. Skulle det vara många som vill vara med men inte kan komma förrän lite senare så finns det eventuellt en möjlighet att ändra tiden men jag kan inte lova någonting. Anledningen till att det är redan kl 15 är också att vi gärna få till det någorlunda tidigt så folk inte hinner bli för lulliga innan :)

  SvaraRadera
 6. Jag kommer gärna :)

  mvh Fredrik Johansen

  SvaraRadera
 7. Kul initiativ men jag lär inte hinna till 15:00, slutar på jobbet just den tiden. Lär väl vara i Nacka mellan 16:30-17:00.

  SvaraRadera
 8. Trevligt. Men varför växlar du mellan "jag" och "vi"? Vilka fler är inblandade?

  SvaraRadera
 9. Vi syftar på mig och festivalledningen, då de bl a hjälper till att få dit den hemlige gästen och det är också de som önskar att vi skriver om festivalen på våra bloggar som en motprestation för det de bjuder oss på. Gällande provningsdelen så kommer de att låna ut glas och dylikt till oss medan det är på mitt ansvar att ordna fram själva ölen. Jag hoppas det förtydligar det hela och ber om ursäkt för förvirringen :)

  SvaraRadera
 10. Aha. Kul att de är så tillmötesgående mot oss. Då blir hela texten genast begripligare.

  SvaraRadera
 11. Ja, det är väldigt tillmötesgående och verkar väldigt glada att vi vill hålla vår träff på festivalen. Riktigt kul är det :)

  SvaraRadera
 12. Vi är precis i uppstartsfasen av en öl/spritblogg, det här hade verkligen varit dunder. Problemet är att ena parten jobbar och andra parten vet inte schemat förrens runt den 29:e Augusti. Nåväl, vi får göra ett försök runt den 29:e om det passar för någon av oss och se om det är några platser kvar. Skitbra initiativ!

  SvaraRadera
 13. Haha, ser nu att du också är student i Uppsala, vi får ta en bira på GH någon dag!

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Kul initiativ Johan! och även roligt att arrangören tar oss på allvar.
  Håller tummarna för att det blir "all-in" då, vad gäller antal stolar alltså.
  18 st…är inte det antalet stolar i "Svenska Akademin" också? Kanske vi ska bilda "De Aderton - Svenska Öl-Akademin" ;-)

  SvaraRadera
 16. Aj aj aj, det hade varit riktigt skoj att vara med där. Fenomenalt initiativ! Jag är fledig med en liten tjej så tyvärr kan jag inte medverka heller. Kolla in mig ölblogg på: tobiasgoth.se/99bottles

  SvaraRadera