Ace of Spades 2011 premiärar på SBWF?

, , 1 kommentar
Jag satt och kikade runt lite i utställarlistan till årets SBWF. Än så länge är det inte särskilt många utställare som fyllt i några produktlistor, men några är det i varje fall och en sak som jag särskilt la märke till är att Sigtuna Brygghus har fyllt i Ace of Spades 2011. Detta lär bli premiär för ölet, för var passar det bättre att lansera en ny specialöl än på Sveriges största ölfestival som dessutom 20-årsjubilerar i år?

Sigtuna har tänkt sig att Ace of Spades ska bli ett återkommande inslag där man släpper olika extremöl under samma namn, lite som Alesmith gör med sin Decadence till exempel. Bryggmästaren Mattias Hammenlind får fria händer att gå lös på bryggverket. Det kommer alltså inte bli en ny imperial stout på 18,5% utan nu blir det något nytt. På Beer Expo i Linköping i våras så pratade Mattias om att han hade tänkt sig en "quadrupel-IPA" på 20+ %, inspirerad av Dogfish Heads 120 Minute IPA. Det återstår väl att se om han har hållt sig till de planerna.

Biljetterna till höstens SBWF har förövrigt släppts och går att köpa via Ticnet.

1 kommentar:

  1. En quadrupel-IPA vore riktigt skoj att prova. Fast jag skulle vara nöjd med en trippel-IPA. Ska bli riktigt skoj med SBWF :)

    SvaraRadera