Förhandstitt på Thisted Limfjords Porter

, , 1 kommentar
På torsdag kommer det nya öl på Systembolaget och en av dem är denna danska lilla godbit, Limfjords Porter från Thisted Bryghus. Limfjorden ligger för övrigt på norra Jylland för den som undrar över geografin. På bolaget kommer denna att kosta 23,10 kr men i Danmark kan man hitta den för 10-12 DKK om inte ännu billigare. Det danska priset ger oslagbar valuta för pengarna för det här är en riktigt bra öl, men även det svenska priset är värt att pröjsa tycker jag.

Det rör sig om en mjuk och chokladig porter som det ändå är visst tryck i. Vissa lakritstoner finns också samtidigt som dess 7,9% är väl gömda. I mina ögon är det här en perfekt typ av öl att dricka till en dekadent chokladefterrätt, till cheesecake eller varför inte att göra en härlig beer-float på. Till riktig mat? Tja, till en grillad bit nötkött går det nog finfint då den har en mild rostighet som inte kommer att slå ut köttsmakerna.

1 kommentar:

  1. Den är fin, är dock lite skeptisk till att använda den i en beer-float då jag föredrar lite sötare saker till sån efterrätt :)

    SvaraRadera