Ölbloggarträfff?

, , 15 kommentarer
Vi är ju ganska många ölbloggare som bor i eller i närheten av mälarområdet* och på ölmässan i Stockholm dryftade vi lite idéer om en liten träff, med ölprovning på schemat såklart, under vintern. Det skulle också vara ett bra tillfälle att diskutera en del spännande idéer som togs upp väldigt snabbt under mässan. Men sedan mässan har det varit väldigt tyst om det hela så nu tyckte jag det var dags att dra upp det här igen.

För det första, finns fortfarande intresset? Jag tror och hoppas att det finns, och då är ju nästa fråga hur det hela organiseras. Hur har ni gjort vid tidigare bloggarträffar?

Jag hoppas att det sätter bollen i rullning och att vi tillsammans kan hålla den i spel nu.

*Jag känner till fler än tio bloggare i Uppsala, Eskilstuna och Stockholmsområdet, och det finns ju förstås inget som utesluter mer långväga besökare till en träff.

15 kommentarer:

 1. Jag är definitivt intresserad men är fullbokad fram till nyår.

  Har inte varit med på någon tidigare träff, så är lite osäker på hur dom organiserats.

  SvaraRadera
 2. Några ord på vägen.

  1. Släng ut en förfrågan (likt denna) på hur många som är intresserade. Det går väl en slags gräns vid 10-15 deltagare då man där passerar antalet för att en bomber ska räcka. Är väl inte några problem om samtliga provobjekt går att köpa i närbutiken men om det är bytetsobjekt kan det bli mer problematiskt att lösa detta.

  2. är det någon av deltagarna som jag lösa lokal? Om inte får man väl lösa det på någon krog. Lokal och knytkalas skulle jag personligen alltid föredra framför krog och deras utbud.

  Vid träffen i Gbg 2008 ramlade allt på plats. Grym lokal (vinkällare mitt i stan), superintressanta provobjekt (från Kph och ölbyten), skön blandning profiler bland deltagarna som då kom från hela Sverige (14 st).

  Kan verkligen rekommendera detta.

  SvaraRadera
 3. Jag är intresserad, frågan är bara när och hur? Har tyvärr ingen lokal att erbjuda. Vore verkligen skoj om det vore av.

  SvaraRadera
 4. Jag tror det blir svårt att få ihop det före nyår i alla fall. Det känns som att vi först och främst behöver få tag på en plats och hur många som är intresserade, sen får vi väl helt enkelt slänga ut några helger där alla får säga om de kan eller inte och så väljs den helgen då flest kan.

  Det känns väl rimligt att det blir omkring tio deltagare, så någon jättestor lokal behövs ju inte. Finns det hjärterum finns det stjärterum :) Är tillgång på glas ett problem så kan ju alla ta med egna glas. Men sådana problem är ju sekundära, det viktiga är plats och tid.

  SvaraRadera
 5. Jag är också på. Men helst efter nyår som sagt då förövrigt Fat & Flaska blir göteborgsk. Hem till födelseorten för mig med andra ord. Gött mos!

  SvaraRadera
 6. Jag har en lokal vid stationen i uppsala som tar 10 pers
  Där kan vi vara om Vi vill

  SvaraRadera
 7. Hittills är vi då sju pers som anmält intresse, och jag tror att Pelle från Allt om öl är intresserad också.

  Mellan Uppsala och Stockholm kan man ju ta sig enkelt och jag tror att det går att ta sig den sträckan hela natten också, om inte lika enkelt kanske.

  Om inget annat förslag på lokal dyker upp kan vi väl gå vidare och försöka hitta ett lämpligt datum någon gång i början av 2011?

  SvaraRadera
 8. Jag har glas där oxå. Dels vanliga glas samt starkvinsglas som jag använder vid whiskyprovningar....
  Och ja jag visar i och med dessa förslag intresse oxå ;-)

  Kan nog ordna så att vi kan vara på Slottskällans Bryggeri oxå om vi vill. Måste dock kolla det först, men det kanske vore kul med ett studiebesök samtidigt ??

  SvaraRadera
 9. Har missat detta och hittade info om detta bara av en slump. Kanske borde be alla ölbloggare skriva om detta både på bloggarna och på FB om man vill ha komma åt alla bloggare.

  Använd denna för att hitta ett datum som fungerar:
  http://www.doodle.com/
  Vi fixade en träff förra året hos Sorbon med blindprovning. Riktigt trevligt!

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. Jonas, det vore ju riktigt kul om vi kunde kombinera med ett studiebesök på Slottskällan, tycker jag i alla fall. Så kolla gärna upp om det är en möjlighet.

  JoeG, bara för att veta säkert: Är du intresserad av att vara med?
  Visst behöver vi visa upp detta på fler ställen, det här inlägget var som sagt mest för att sätta det hela i rullning. Fast nu är vi ju redan 8-9 intresserade :)

  (PS. Den borttagna kommentaren var bara en dubbelpost)

  SvaraRadera
 12. Det vore grymt kul. Ett hett tips är att spika ett datum minst tre månader i förväg så man kan köpa en billig tågbiljett.

  SvaraRadera
 13. Tåg mellan Uppsala och Stockholm är det fast pris på, så det behöver man inte oroa sig för. Än så länge är det väl i princip bara en intressant som bor någon annanstans?

  Hursomhelst så ska jag försöka styra upp det här tillsammans med Jonas, återkommer så fort vi kommer nån vart :)

  SvaraRadera