Vardagslyx

, , Inga kommentarer
Idag var en sådan dag då jag behövde lyxa till vardagen lite, så jag plockade fram en De Cam Oude Geuze som är en av mina favoritgueuzes. En fin fördel med att ha god öl ståendes i garderoben eller källaren är ju just att man alltid har tillgång till sådan här vardagslyx när behovet uppkommer. Lite extra kul blir det eftersom jag prövade just en De Cam Oude Geuze i våras, men då var det en flaska från 2006, medan den här är från 2009 och att jämföra olika lagringstider är ju alltid roligt. Skulle man verkligen ha lyxat till det skulle man väl haft en bit manchego eller annan passande ost till också, men riktigt så kul blir det inte ikväll för mig. För den som undrar hur de olika årgångarna skiljde sig från varandra så kan jag säga att den yngre har mycket mer kolsyra och är surare och råare. Den äldre var nästan som äppeljuice på halvmogna äpplen och med lite mer funk. Båda två är en njutning om man gillar lambic. Jag ska nog se till att fixa en flaska till att spara på ett tag, på etiketten står det (på holländska) att den håller sig i 20 år.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar