Blandade smånyheter XXXII

, , Inga kommentarer
Trettioandra upplagan av blandade smånyheter bjuder bland annat på evenemangstips för de närmsta veckorna liksom nyheten om en något oväntad ny trappistöl.

Poppels är på väg att flytta till nya lokaler med nytt brygghus. Den nuvarande anläggningen kommer dock inte lämnas öde utan tas över av Göteborgskrogen Old Beefeater Inn.
– Efter att ha serverat göteborgare förstklassigt hantverksbryggt öl från hela världen i över 20 år ska det nu bli otroligt roligt att ta klivet och pröva vingarna som bryggare. Poppels Mölnlycke-baserade bryggeri passar oss utmärkt. Här finns alla möjligheter att växa rejält, med förutsättningar som bevisligen klarar av att producera högklassigt öl i stora volymer, säger Old Beefeater Inns VD Sven Janneson i ett pressmeddelande.
Övertagandet planerar att ske 1 april 2016 (och så hoppas vi att detta inte är ett aprilskämt).Bloggkollegan Magnus på MankerBeer blir Omnipollos nya operations manager. Magnus som är grundare av MankerBeer har sagt att han kommer fortsätta driva bloggen men med vissa förändringar i innehållet som han bidrar med.Omnipollo är för övrigt nästa svenska bryggeriföretag (eller vad vi nu ska kalla dem) som släpper folköl. Deras Pineapple Gose på 3,5 % finns ut i dagligvaruhandeln sen några dagar tillbaka.För alla som bor i södra Sverige och kan tänka sig att ta sig över sundet vankas det svenskevent på Fermentoren i Köpenhamn på torsdag. Brewski tillsammans med danska Dry & Bitter, som drivs av samma Søren som ursprungligen låg bakom Fermentoren, tar då över kranarna. Med ett litet gästspel av nya Slim Pickens Mead & Cider.Något lite längre fram kommer Nöjesguidens Ölmässa tillbaka, i år på Nordic Light Hotel. Uppdelat på fyra pass den 29-30 januari, med biljett för 200 kr per pass. En hel del bryggerier från Stockholmstrakten men också lite besök från västkusten i form av Beerbliotek, All In och Brewski.Belgoträffen har funnits betydligt längre och kommer liksom i fjol att arrangeras på Fyrishov i Uppsala. I år är det 13 februari som gäller och biljetter köps i förväg på Tickster. Ett givet besök om man finner glädje i högkvalitativa hembrygder i belgiska och franska stilar.I fjol gjorde Amager en kvartett samarbetsöl med svenska bryggerier, men se det blir det inget av i år. Norge (och USA) har sprungit om Sverige som största exportländer för Köpenhamnsbryggeriet och i år bjuder man istället in fyra norska bryggerier. Med tanke på hur mycket bra bryggerier som finns i Norge nuförtiden kan det nog bli riktigt bra. Återstår bara att se om ölen hittar ut på Systembolaget.Och så har det till slut dykt upp en imperial stout från ett trappistbryggeri. Amerikanska Spencer, det näst senaste tillskottet bland trappistbryggerierna, släpper nu nämligen Trappist Imperial Stout.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar