Intervju: CC & Christian Nielsen

, , Inga kommentarer

Christian "CC" Eikner som driver Ölpodden och Christian Nielsen som startade upp en populär Facebook-sida för opinionsbildning kring gårdsförsäljningen hittade varandra över ett par öl och de två vännerna har gjort flera ölresor till USA ihop. I den sista intervjun från årets Brewskival berättar de två om hur de blev vänner.

Hur kommer det sig att ni hittade varandra?
Nielsen: Det kan väl jag berätta. Jag bor i Göteborg och veckopendlar till Stockholm. Jag var väl ingen ölkonnässör direkt men gillade bärs i största allmänhet och hamnade en gång av någon outgrundlig anledning på Oliver Twist. Där stod CC och hällde upp massa Red Seal åt mig och där någonstans började det.
CC: Sen har vi umgåtts mycket och druckit mycket öl tillsammans och rest en del tillsammans.
Nielsen: Det är mer på de senare åren vi har rest tillsammans. Det som var roligt med CC när han stod bakom baren var att han väldigt målande kunde beskriva hur bryggerierna såg ut. Det var Oskar Blues, och någon södersluttning och där kom nåns mamma gående. Sen visade det sig att han aldrig hade varit på Oskar Blues, så då tyckte jag att vi fick fixa så han fick komma till USA lite.
CC: Det var en gång när jag jobbade med Nya Carnegiebryggeriet och stod på OT och hällde upp självrunnen Kellerbier så stod vi och snackade efteråt. Christian sa att han gillade att resa och dricka bärs men att hans fru inte alls var så inne på det och då frågade han om jag skulle hänga med till USA. Jag förklarade att jag inte hade råd, men då sa han bara att det skulle lösa sig. Alla har ju stått i en bar och haft lite fyllesnack, så jag tänkte inte mer på det där, men det var tydligen inte fyllesnack för någon dag senare fick jag ett meddelande från Christian där han frågade om hur det lät med att åka den 9 mars. Jaha, tänkte jag, det var visst på riktigt. Då drog vi vår första resa då vi flög till Los Angeles och bilade ner till San Diego och spelade in en massa material för Ölpodden. Vi hade galet roligt så vi gjorde en resa till nu i våras då vi flög till Chicago och bilade ner via St Louis till Craft Brewers Conference i Nashville för att sedan flyga upp till Denver i Colorado för en vecka runtomkring Denver med Boulder, Longmont, Fort Collins och hela paketet där uppe.
Nielsen: Ja men precis. Jag har en fru som verkligen hatar öl. Jag kan möjligen peta i henne en Bud Light om månen står i nedan och det serveras någon form av pizza. Jag har ju dragit runt henne i USA jättemycket och besökt massor av bra bryggeriet, och hon fullständigt hatar öl, bryggerier och den industriella själen i områdena där bryggerierna ligger och hela grejen. Hon ser ut som en ledsen katt när det handlar om öl.

Så för dig och din fru är det en win-win att du har hittat CC att göra ölresor med?
Nielsen: Ja, litegrann så. CC och jag har ju samma intresse och kan sitta i flera timmar på samma ställe och bara dricka bärs och tjöta liksom.
CC: Och nörda ner oss!

Hur kommer det sig att det blev en grej att spela in en massa på själva flyget?
CC: Det får man ju tacka Christian för han är ju frequent flyer och hade kontakt med han som var food and beverage manager på SAS.
Nielsen: Peter Lawrence alltså, han slutar på SAS nu om en vecka och börjar på BA istället. Det är han som har sett till att vi som flyger SAS kan dricka Mikkeller-öl på flyget. Vi hängde i samma internetforum för frequent flyers och jag frågade helt enkelt om vi kunde göra en inspelning. Han hookade upp oss med deras PR-avdelning och på den vägen är det.
CC: Nu har vi kört två stycken provningar i business class på SAS, det är ju lite ballt.

Kör ni mycket grejer i Sverige tillsammans också?
CC: Det blir ju lite avigt i och med att han bor i Göteborg och jag i Stockholm, men vi träffas ju och dricker öl rätt ofta och provar lite udda grejer ihop.
Nielsen: Förhoppningsvis kommer vi göra mer grejer i framtiden, även lokalt.

Vad tycker ni om årets Brewskival då? Har ni varit här några tidigare år?
Nielsen: Det här är mitt första år!
CC: Och mitt andra år.
Nielsen: Han hade mina biljetter förra året.
CC: Jag fick hans plåtar för han kunde inte.
Nielsen: Jag har ju fullständigt misslyckats de tidigare åren. När de tillkännagav första årets festival hade jag redan bokat en fiskeresa till Norge, så när första Brewskival gick satt jag i en aluminiumbåt mitt ute i Norra Ishavet och fiskade torsk istället. År nummer två hade jag köpt biljett men hade totalt missat att jag hade lovat bort mig på att ha en gruppledarroll på EM i hästsport som gick i Göteborg då och det kan man inte bara backa ut ur. Då fick alltså CC biljetterna, men i år har jag varit jäkligt petig med att jag skulle hit.
CC: Det är ju en fantastisk festival! Jag har sagt det förut, jag tycker det här är Sveriges absolut bästa festival och en av mina favoritfestivaler överhuvudtaget. Det är ju framförallt att det lyser igenom så himla tydligt att det är non-profit och att meningen med det hela bara är att alla ska ha kul. Och så är det ju jäkligt mycket ball öl!
Nielsen: Jag kan bara hålla med! Det är fantastisk skön stämning, gott om plats, trevligt folk och bryggarna har gott om tid att tjöta vilket jag uppskattar. Så det är skitbra!
CC: Och så har vi ju hangover day att se framemot, det var skittrevligt förra året. Ska man bara göra en ölfestival i Sverige tycker jag att man ska åka hit, det är klart värt det.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar