Kaggen i webblansering

, , 4 kommentarer
Ni har väl inte missat att ölen som gjorde Närke Kulturbryggeri internationellt kända, Kaggen Stormaktsporter, är tillbaka efter några års frånvaro och dessutom släpps på Systembolaget. Det är i en webblansering nu på torsdag som den åtråvärda ölen släpps.

400 flaskor á 25 cl släpps genom en webblansering på Systembolaget nu på torsdag 25/10. Även om en flaska kostar 159 kr, vilket ger det maffiga literpriset 636 kr/liter, och varje kund bara kan köpa en flaska så lär de gå åt fort. Väldigt fort.

Kaggen är den bourbonfatlagrade versionen av bryggeriets Stormaktsporter och är enligt användarna på Ratebeer världens näst bästa öl i produktion, endast slagen av Toppling Goliath Kentucky Brunch. Oavsett om man håller med om det eller inte är det en sådan grej som tillsammans med den extremt lilla tillgången skapar ett högt tryck på de få flaskor som släpps.

Lyckas man få tag på en flaska kan det ju bli intressant att jämföra med samarbetsölet Thurbo Kaggen som Närke gjorde med Oppigårds och som nyligen släpptes på Systembolaget. Det ölet är dock lite färskare, då den Kaggen som nu släpps enligt uppgift är årgång 2016.

Lyckas man inte få tag på en flaska kan man nog hoppas på att få chansen att smaka den på annat sätt, då mängden som släpps på Systembolaget bara motsvarar ungefär ett halvt bourbonfat.

4 kommentarer:

 1. Slut på ca 1 sekund på webbsläppet, måste varit många som satt och tryckte på knappen samtidigt eftersom det var 1 per beställning...har aldrig sett något ta slut så fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl någon form av rekord på den, gick verkligen på sekunder.

   Radera
 2. Galet, 9:59:59 refresh och fullbokad, hoppas kunna smaka i Göteborg på mässan i vår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara bra att veta att man inte behöver uppdatera sidan när klockan slagit 10.00, bokningsknappen slår om till klickbar klockan 10.00 ändå. Fick inte heller någon men provade den på SMÖF och kan intyga att den var mycket god.

   Radera