Oppigårds Winter Ale utanför årets julölssläpp

, , 3 kommentarer
På grund av ett misstag från bryggeriet kommer Oppigårds Winter Ale inte att säljas med årets julöl i Systembolagets butiker. Däremot kommer bryggeriet att lägga ut den i beställningssortimentet för styckvis beställning redan nu på måndag. Vill man dricka Winter Ale denna vinter kommer man alltså behöva beställa hem ölet till sin butik.

De julöl som säljer bäst under ett år blir automatiskt tilldelade plats till julölslanseringen året därpå. Man måste dock fortfarande skicka in en offert för att få göra anspråk på den platsen och det är något som sker redan på våren. I år missade Oppigårds att skicka in offerten för deras Winter Ale i tid, och resultatet är att den ölen nu inte får sin annars givna plats i årets julölslansering.

Precis samma öl som förut, en öl som varit med bland julölen på Systembolaget i över tio år, men som nu på grund av ren byråkrati inte får vara med i årets lansering. Men regler är regler, särskilt när det gäller Systembolaget vars hela existensberättigande bygger på att de behandlar alla lika och därmed inte ger undantag till någon.

Man behöver dock inte bli utan Winter Ale för det. Oppigårds kommer lansera den i beställningssortimentet redan nu på måndag, den 15:e oktober, och den kommer gå att beställa styckvis. Om den skulle få många beställningar till vissa butiker kan den sedan också få hamna på hyllan där genom lokal efterfrågan, precis som för alla andra öl i beställningssortimentet.

3 kommentarer:

  1. Exakt samma hände väl Nynäshamns Mysingen Midvinterbrygd för nåt år sedan om jag minns rätt. Eftersom det är omöjligt att via beställningssortimentet matcha ordinarie försäljning i +400 butiker så kan man anta att fler flaskor av Winter Ale kommer hitta till krogarna. Eller så blir det en jävla fest utanför Hedemora...

    SvaraRadera
  2. Trist med strul, men å andra sidan har Oppigårds alltid varit lite malplacerat bland julölen. Det är gott i och för sig, men för beskt, humligt och passar inte till julmaten. Aldrig förstått poängen. Oppigårds gör utmärkta, torra varianter av moderna PA, men maltig öl, not so much.

    SvaraRadera
  3. Har försökt att beställa den idag, men det har stått "slut hos leverantör" hela dagen.

    SvaraRadera