Mot Bryssel, och vidare

, , 4 kommentarer
Ja, imorgon lyfter ett plan från Skavsta med destination Charleroi, och jag är med på det planet. Jag var lite orolig ett tag över att askan från den isländska vulkanen med ett outtalbart namn skulle sätta käppar i hjulet för mina resplaner, men nu har det ju löst sig.

Jag ska resa igenom Belgien, Nederländerna och Danmark. Sista anhalt blir Köpenhamn, lagom i tid för att gå på sista dagen av ölfestivalen. Det vore ju trevligt att träffa andra ölbloggare och icke-bloggande ölvänner, så heja om ni ser mig. Jag kommer antagligen ha på mig samma skjorta som på min profilbild, eller en svart Sabatontröja. Jag kommer inte åka hemöver förrän på måndagen, så ett besök på Mikkellers bar ska man väl hinna med på söndagen också.

I Bryssel står såklart ett besök på Cantillon, ölshopping och allmänt inmundigande av belgiska läckerheter i flytande form på schemat. Sedan drar färden vidare till Antwerpen, vilket såklart innebär ett besök på Kulminator. Att jag missar valborgsfirandet i Sverige gör inte så mycket eftersom jag kommer vara i Amsterdam den dagen och det råkar vara Queens Day, då hela stans befolkning, samt massa folk utifrån, alla iklädda oranget, fyller både gator och kanaler och allmän feststämning råder. Det lär bli en upplevelse. I Amsterdam ska jag förstås också passa på att kika in på De Bierkoning och kanske The Cracked Kettle för mer ölshopping och besöka lite trevliga ölpubar. Utöver det vanliga turistandet förstås, allt handlar inte om öl här i livet.

Dessutom ska jag hinna med att hälsa på kompisar i Nijmegen och Odense innan Köpenhamn. Där lär det drickas öl i kvantitet, återstår att se hur mycket av kvantiteten som blir av kvalitet. I Odense finns i och för sig  Vinens Verden som har en del trevliga öl. Jag lär inte behöva gå törstig i alla fall.

Vi ses i Köpenhamn gott folk!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig resa du kommer att få! Många klassiska ställen kan man lugnt säga. Vi ses i Köpenhamn!

  SvaraRadera
 2. Missa inte Ardensnest i Amsterdam.

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag avundsjuk. Vilken sjukt härlig resa. Ska bli intressant att höra hur det var.

  Jag har förresten bytt adress till: www.beerdrivel.se

  SvaraRadera
 4. Jonas, jag missade inte Ardensnest, det stod høgst upp på listan øver barer att besøka i Amsterdam. De Molen Rasputin på fat satt fint :)

  Stefan, lænken ska vara uppdaterad nu.

  SvaraRadera