Resan, del 4: Odense och ölfestivalen i Köpenhamn

, , Inga kommentarer
Tretton timmars nattågsresa tog mig från Amsterdam till Odense. Vid tyska gränsen kom det ombord tyska poliser, som var lika stereotypa som tysk öl, för en passkontroll. Varför är kraftig tysk brytning så rolig egentligen? En av mina bästa vänner pluggar numera i Odense och jag var förstås där för att besöka honom, men lite ölshopping hann jag med ändå. Öl från GorumetBryggeriet och några andra danska bryggerier som jag inte kände till innan fanns på snabbköpet och på Vinens Verden fanns några av de de mer kända danska bryggarna representerade. På Vinens Verden hade de precis fått in Mikkeller 10 som blev ett självklart köp. Verkligen en IPA i toppklass, drick den om ni får chansen.

Annars var Odense resans festdestination. Med massor av studenter, barer som har öppet till tidiga morgonen och tequilashots för 10 danska så blir det väl lätt så. Så efter en blöt fredagskväll i Odense så hann klockan bli ganska mycket på lördagen innan jag slutligen stegade fram på Ny Carlsbergvej och in på Tap 1 för mitt första besök på Köpenhamns ölfestival.

Jag trodde det skulle bli riktigt svårt att hitta någon man kände igen bland alla dessa människor, men det visade sig inte bli några problem alls. Alltid kul att träffa annat ölnördigt folk! På mässan tog jag också resans enda bild, med min mobilkamera. Eller ja, jag tog den inte själv, för jag ville ju vara med på bilden. Garrett Oliver dök nämligen upp i Brooklynmontern och efter en pratstund med honom så kände jag mig tvungen att få en liten bild på oss.
Vilken fanboy...


De tre ölen från The Brewmasters Series som han hade med sig, Dark Matter, Blast! och Sorachi Ace, var alla mycket trevliga. Särskilt Dark Matter tycker jag var kul att prova, en brown ale lagrad på bourbonfat (det är den ölen han har med sig i klippet från Nyhetsmorgon) som var riktigt mjuk och fin, ett öl som smekte insidan av munnen med smaker av choklad, vanilj och nötter. Det enda som saknades var möjligheten att köpa med sig en flaska hem.

Bäst bland de öl jag provade på mässan var dock Revelation Cats lambik som var singelhumlad med Nelson Sauvin. En jäkligt kompetent lambik och humlens vitvinsliknande aromer passade in otroligt bra. Samtidigt var den hyfsat lättdrucken och riktigt uppfriskande. Riktigt bra öl helt enkelt.

På söndagen tittade jag förbi Mikkellers bar också, men de tog inte VISA och jag behövde mina få kvarvarande kontanter till annat och orkade inte riktigt gå och ta ut mer pengar heller. Det verkade dock vara ett trevligt ställe med en riktigt bra öllista så vi får hoppas att de klarar sig bra. Läget var ju nästan lite skumt, en liten källarlokal på en ganska anonym sidogata mellan Vesterbrogade och Istedgade, där den senare väl är något av Köpenhamns Red Light District. Fast väldigt nära centralstationen var det ju också förstås.

Sen var resandet slut för den här gången.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar