De 22 ölen i resväskan och deras inköpsställen

, , 4 kommentarer
Gårdagens lilla redogörelse (skryt?) över alla druckna under resan till Belgien, Nederländerna och Danmark fortsätter nu med ett inlägg om vilka öl jag hittade i resväskan när jag kom hem igår. Tjugotvå till antalet var de.

Dubuisson Bush Triple Ambrée
Fantôme Saison
Cantillon Cuvée Saint-Gilloise
Cantillon Grand Cru Bruocsella
Cantillon Kriek
Cantillon Iris
Nögne Ö Imperial Stout
Xbeeriment Black Force One
Hornbeer Black Magic Woman
Djävlebryg Old Mephisto
Girardin Geuze Black Label
Dupont Avec les Bons Voeux
St Bernard Abt 12
Abbaye des Rocs Brune
Anchor Old Foghorn Ale
Samuel Smiths Strong Golden
Emelisse Barley Wine
Alvinne Mano Negra
Struise Pannepot 2008
Struise Black Albert
De Dolle Oerbier
De Dolle Extra Export Stout


Cantillonflaskorna är förstås inköpta på bryggeriet (mer om det i ett senare inlägg), och Bush Triple köptes i en mataffär i Bryssel. Jag såg även Bush de Nuits för omkring 11 euro på en mataffär i Antwerpen, men orkade inte köpa/släpa den också. De tre danska ölen köptes på Vinens Verden i Odense. Resten av ölen köptes på Bier Tempel (Bryssel), De Bierkoning och The Cracked Kettle (båda Amsterdam). Bier Tempel må ha varit den billigaste affären jag hittade i centrala Bryssel, men var ändå noterbart dyrare än De Bierkoning. Med det i åtanke var priserna löjligt höga på Beer Planet i Bryssel. Visst har affärerna i Bryssel bredare utbud på belgiskt öl än de i Amsterdam, men alla godingar och mer därtill fanns även där. Dessutom en hel del bra öl från t ex Nederländerna och USA.

Av det jag noterade så var priserna överlag något bättre på De Bierkoning än på The Cracked Kettle, men många intressanta öl fanns bara i en av butikerna. Det kan vara värt att ta med sig penna och anteckningsblock och gå till båda ställena innan man köper något. De ligger ändå bara något kvarter ifrån varandra. Man kan förstås kika på The Cracked Kettles hemsida också för att se vad de har (De Bierkonings hemsida har ingen information om vad de säljer vad jag kan se), men åtminstone jag tycker det är trevligare att kika runt inne i en butik istället för på en hemsida.

Som synes så är det inte mycket humle i det jag släpat hem, så idag tittade jag förbi bolaget och handlade lite humlebetonat också, närmare bestämt AleSmith IPA, Avery duganA, Oppigårds Summer Twist, Oppigårds Slåtteröl, Mohawk Summer IPA och Summer Sun.

4 kommentarer:

 1. Många fina öl fick du med dig hem! En flaska Fantome Saison lagom till sommaren känns ju helt klockrent...

  SvaraRadera
 2. Fantomen är en av de öl i väskan (de ligger fortfarande kvar, har inte orkat släpa ner allt i källaren än) som jag ser framemot mest att prova, mycket tack vare dina inlägg om andra Fantomeöl faktiskt :)

  SvaraRadera
 3. Köpte också på mig en flaska pga hirigalzkars inlägg. Bara lite varmare väder kommer så ryker den.

  SvaraRadera
 4. Ojoj, då får vi hoppas att ni båda gillar den. Annars ligger jag illa till :-)

  SvaraRadera