Nya exklusiva Nögne-Ö-öl?

, , 5 kommentarer
I ett exklusivt utskick till Portersteken har Nögne Ö avslöjat sina senaste planer på att utöka sin Horizon-serie. Det handlar om tre samarbetsöl med några av de största märkena i Danmark och Sverige, bland annat för att sprida sig mer på nordiska marknaden.

Först ut blir Nögne Ö Tuborg Green Horizon som blir en imperial pilsner brygd på 100% pilsnermalt, humleextrakt och som mäskas med spadet från att ha kokat några hundra danska pölser. Rököl och dess charkuterismaker i alla ära, men det här lovar bryggerierna ska ge ölet en unikt köttig smak. Det här blir också den första ölen från Nögne Ö som släpps på burk, då man kunnat använda Tuborgs burkanläggning.

Därefter hoppar de över sundet och åker upp till Göteborg för att brygga Nögne Ö Pripps Blue Horizon. Den beskrivs som en käck putslustig oyster stout kryddad med räkskal och brännmaneter för lite extra sting. Det kommer bara att släppas några hundra goa, numrerade flaskor, och varje flaska kommer dessutom få en egen Kålle & Ada-vits på etiketten.

Den mest extrema och exklusiva ölen av dessa tre blir Nögne Ö Norrlands Golden Horizon, som kommer flytta gränserna för vad öl är. Den kommer att mäskas in med hemkört och istället för humle kommer man krydda detta monster med tallbarr och kåda från Norrlands urskogar. Vid jäsningen tillsätts sedan en handfull lingon och i varje flaska kommer man blanda ner guldspån för den där extra lyxiga känslan.

Nögne har lovat att skicka hit smakprov av dessa så fort de är färdiga, så håll utkik här på Portersteken under hösten.

Nä, okej, det här var bara något jag fantiserade/halvdrömde ihop innan jag masade mig ur sängen imorse... Men med tanke på hur mycket knäpp öl det görs nuförtiden (inget fel i det dock) så är det väl inget omöjligt scenario. Hmm, jag kanske borde ta någon sorts copyright på de här receptidéerna?

5 kommentarer:

 1. Haha, jag skulle gärna prova öl som innehåller brännmaneter. Munkänslan måste vara underbar!

  SvaraRadera
 2. Stolle - Carlsberg la ju ner Pripps i Göteborg för ett par år sedan, inge kul!

  //Thomas

  SvaraRadera
 3. Jaja, jag vet att Pripps i Götlaborg är nerlagt, men i fantasins värld är ju allt tillåtet ;)

  SvaraRadera
 4. hahaha, jag trodde allt var sant! :)

  /Myspanda - iglaset.se

  SvaraRadera
 5. Haha bra timeing på detta inlägg då jag och Hirigalzkar ikväll ska ha Nögne tema, blir Red och sweet horizon, Imperial Brown ale, Batch 100 (om Matte tar med den) och kanske DH 2 om andan faller på.

  SvaraRadera