Sista dagen på SBWF

, , 2 kommentarer
Då var det slut på ölfestivalandet för i år för min del tror jag. Andra lördagen på SBWF fick avsluta det hela och jag kan bara säga att jag kommer försöka undvika lördagarna på SBWF i framtiden. Fasen vad mycket folk... Rent ölmässigt blev det dock en väldigt lyckad dag där jag hittade många godbitar, såväl kända som mindre kända.

Några höjdpunkter var Cuvee de Tomme, Dugges Perfect Idjit, Sigtuna Ace of Spades och så en fantastiskt rund och fin bourbonfatlagrad barley wine vid namn Uinta Crooked Line Cookeyed Cooper. Mot slutet av kvällen, när jag hittat en lugn yta vid Brill där jag stod och sippade på mina 2 cl Sam Adams Utopias, som blev kvällens avslutningsöl, så fick jag en mycket trevlig pratstund med mannen bakom det nya danska bryggeriet Croocked Moon, som har fått en hel del beröm bland de ölbloggare som smakat hans öl. Än så länge tappar de bara sina öl på fat, men om ni ser att ett fat dyker upp på lokala ölstugan är det bara att passa på att prova.

De flesta utställare var härligt flexibla med smakproven och hade inget problem med att man ville ha två halva smakprov istället för ett helt, vilket är rätt skönt för 15 cl kan bli lite väl mycket om ölen är stark och man vill prova många öl utan att bli alltför påverkad. Vid Brill glömde jag bort mig och fick ett glas med 15 cl DORIS the Destroyer. Nåja, det var ju en god öl så man ska väl inte misströsta. Passade även på att prata med bryggmästaren från holländska Emelisse och frågade hur länge han tyckte att man skulle lagra deras barley wine. Åtminstone två år tyckte han, så jag öppnar väl min flaska kring 2012 då.

Får passa på att tacka Gyllenbock, Dan och Ingemar för sällskapet under dagen också. Trevligt att springa in i Jocke från Good morning beer lovers också.

2 kommentarer:

 1. Jag hade en flaska Emelisse BW hemma som jag provade för några veckor sedan. Känns tråkigt att säga att det är en av dom sämsta BW jag provat. Frågan är om den utvecklas på 2 år, jag har svårt att tro det, men ska bli intresant att höra vad du tycker om två år.

  Jag har lyckats komma över ett par flaskor från Emelisse och är lite kluven på deras öl. Jag gillar att dom brygger US-inspirerad öl. Men samtidigt verkar dom väldigt ojämna. Vissa öl har varit riktigt bra medans andra knappt gick att dricka.

  Nåja. Kommer du förresten på SMÖF eller ÖBWF Johan?

  SvaraRadera
 2. Jag drack deras dubbel-IPA och espressostout när jag var i Holland, och deras tripel-IPA på SBWF. Iporna var bra men espressostouten var väl lite trist för sin stil. Ska bli intressant att dricka deras BW. Borde väl egentligen druckit den färsk också så man kan jämföra, men det blev bara en flaska.

  Som sagt så är det nog slut med ölfestivalande för mig i år, jag lär inte ha möjlighet att gå på de festivaler som är kvar.

  SvaraRadera