Första dagen på SBWF

, , 4 kommentarer
Jaha, då ska väl jag också ge mig på att sammanfatta lite av den mycket trevliga torsdagen på SBWF. På grund av att mina flyttplaner fick lov att ändras lite så dök det upp en fin liten möjlighet att släpa med mig min pappa till mässan. Hans ölintresse var det som från början gjorde mig intresserad av god öl så det är alltid kul att få dricka lite god öl tillsammans med honom.

Det blev många öl för oss under dagen, men det första ölet var ett av de som lämnade störst intryck på oss båda, nämligen ofiltrerade och opastöriserade Pilsner Urquell. Fräsch och "krispig" men samtidigt så mjuk. Utan tvekan den bästa pilsner jag någonsin druckit. Riktigt kul att SBWF blev det första stället någonsin utanför Tjeckien som serverat denna underbara öl. En annan av mina ölhöjdpunkter under kvällen var Croocked Moon Raven, en svart IPA (eller vad man nu vill kalla denna ölstil) och pappa var riktigt förtjust i Mikkeller I beat yoU som jag rekommenderade honom att pröva. Någonstans i slutet lyckades jag också få till en liten vertikalprovning av Hantverksbryggeriets Baronen med årgångarna 2006 och 2009. Visserligen var recepten lite olika och mina smaklökar ganska slitna, men det märktes en tydlig skillnad mellan fyra års och ett års lagring. Har man en flaska hemma är det bara att lagra på, 2006an var riktigt god men kan nog bli ännu bättre, medan 2009an var lite väl spritig och söt.

Som vanligt är det roligaste med ölmässor inte ölen i sig, utan alla trevliga ölintresserade människor man träffar. Bryggare och annat branschfolk, bloggare, bloggläsare och alla andra som helt enkelt bara är intresserade av god öl. De flesta ölbloggare har man ju sett på bild, men det är alltid kul att träffa dem i egen hög person så att an kan koppla ihop deras skriverier med en riktig person och inte bara ett internetalias. Några nya ansikten för mig var Dempa, Stefan från BeerDrivel, Darren från BeerSweden, Pelle från Allt om öl och Peter från Fat & Flaska. Många intressanta idéer lades fram och jag hoppas verkligen att vi kan göra så många som möjligt av dem till verklighet. Ett första steg vore väl att dra ihop en ölbloggarprovning någonstans i Uppsala-Stockholm-Eskilstuna-triangeln någon gång i vinter så kan vi fortsätta diskutera en del idéer i lite lugnare miljö.

En liten gruppbild från Snickeriet där vi var ett gäng som samlades på Pelles initiativ. Bilden är helt fräckt lånad från BeerDrivel, hoppas det är lugnt Stefan.
Från vänster: Stefan (BeerDrivel), Pelle (Allt om öl), Peter (Fat & Flaska), Peters flickvän (?), Marcus/Gyllenbock (Öl är gott, resor är kul), Dennis (DempaBeer), jag och Eirik (Basunen).

4 kommentarer:

 1. Klart det är ok att du tog bilden, det hoppas jag fler gör. Det var dessutom kul att träffas, får hoppas vi får mer tid att snacka nästa gång, blir alltid så hektiskt på dessa tillställningar.

  SvaraRadera
 2. Ja, det blir ju både hektiskt och högljutt. Det är därför vi borde ordna en ölbloggarträff/provning under hösten/vintern. Förutom att det vore jävligt trevligt så finns det ju som sagt en hel del att diskutera.

  SvaraRadera
 3. Det var trevligt att träffas igen, även om det som sagt alltid är lite stressigt och rörigt på festivalen. Bloggträff hade som sagt varit trevligt. BTW så har jag lämnat över pinnen till dig Johan, hoppas ämnet känns ok. mvh Fredrik

  SvaraRadera
 4. Det är taget Fredrik! Jag hoppas på att kunna publicera ett inlägg om det till på söndag.

  SvaraRadera